ArcelorMittal Europe overweegt niet om alle Europese contractanten, zowat 19.500 in totaal, te schrappen. Dat meldt de staalreus vandaag in een mededeling.
Volledig scherm
ArcelorMittal Europe overweegt niet om alle Europese contractanten, zowat 19.500 in totaal, te schrappen. Dat meldt de staalreus vandaag in een mededeling. © REUTERS

“Duizenden banen op de tocht bij Arcelor”

WerkgelegenheidStaalreus ArcelorMittal kampt met overcapaciteit in Europa en lijkt om die reden afscheid te willen nemen van duizenden werknemers met een tijdelijk contract. Het bedrijf is in gesprek met vakbonden over de op handen zijnde ingreep. Dat zegt topman Lakshmi Mittal in een interview met de Duitse krant ‘Frankfurter Allgemeine’. In een mededeling beklemtoont ArcelorMittal Europe intussen dat het niet overweegt alle 19.500 contractanten te zullen schrappen.

18 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Als Europa iets wil doen voor het klimaat dan zouden ze best serieuze taksen opleggen aan de staalconstructies die van o.a. China komen. Dan kan meer hier in Europa gemaakt worden ook onder betere omstandigheden voor het klimaat. Voordelen: Meer werk in Europa, want met de oneerlijk concurrentie uit China verdwijnen jobs, en de staalproductie in Europa is minder belastend voor het milieu.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Denk dat China de grootste afnemer is van Arcelor. Het probleem is anders. Vroeger kon men leven met "minder" winst en waren er een paar slechtere jaren, dan was dat zo. Maar nu of het goed gaat of slecht, de aandeelhouders willen steeds meer, nooit minder. Liever 3000 jobs weg dan 2% minder winst. Dat is de reden. Hebzucht, steeds meer willen en niet meer willen delen met anderen, egoisme.
  • marc van cauter

    5 jaar geleden
    Indertijd liep en nu nog iedereen met koninklijke handelsmissies naar china en nu zit china hier en zijn wij werkloos ! Mensenrechtenactivisten tegen china ? Nooit gehoord
  • John callens

    5 jaar geleden
    Als je zo denkt, moet je niets meer kopen “Made in China”. De enorme handelsoverschotten en dus de middelen om alles te subsidiëren worden door jij, ik en iedereen veroorzaakt.
  • Paul De Bruyne

    5 jaar geleden
    De grote oorzaak van deze malaise en ook in andere sectoren is CHINA. Alles wordt gesubsidieerd in China en dan aan dumpingprijzen verkocht.Trump is de enige die dit begrijpt maar met gevolg dat dit natuurlijk nadelig is voor Europa.Laat ons nog 5 jaar verder zijn en alles wordt gecontroleerd door de Chinees. China is het paard van Troje en krijg overal voet aan de grond. Want dat is het beleid van de Chinese leiders om alles in te palmen in alle sectoren.Waar blijft Europa met tegenmaatregelen?