Het binnenhalen van een dwergvinvis in de haven van Kushiro in het noorden van Japan, in september 2017.
Volledig scherm
Het binnenhalen van een dwergvinvis in de haven van Kushiro in het noorden van Japan, in september 2017. © EPA

Japanse schepen liggen klaar om weer ‘delicatesse’ walvis te gaan vangen

In de haven van Kushiro ligt een vloot schepen klaar om over twee weken te beginnen met het vangen van walvissen. Na dertig jaar geeft de Japanse overheid vissers weer de mogelijkheid om de delicatesse te bemachtigen. 

9 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Schandalig, dat men zo'n prachtige beesten uitmoord! :(
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    Laat iedereen voor zichzelf uitmaken wat ie wil eten, minder haat en onverdraagzaamheid aub!
  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    Ik snap niet dat westerse landen, allemaal zo begaan met onze planeet zoiets kunnen goedkeuren, maar dat geldt ook voor de 'foute' tonijnvangst, oliepijpleidingen door natuurgebieden en het afsluiten van doorgangen waterwegen naar belangrijke vis paaigebieden om maar wat te noemen. We kunnen wel met het vingertje naar Japan wijzen, maar zijn we zelf wel goed bezig?
  • Alec Verbruggen

    5 jaar geleden
    Een benieuwd hoe deze smaakt, zit het vlees van deze vis ook vol omega 3 en goede vetzuren ?
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    En dan wat dan ? Haringen worden toch ook tot lekkere maatjes.