BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaams Parlement opent deuren voor 67 nieuwe leden

Het Vlaams Parlement organiseert vandaag een welkomstdag voor de nieuwe parlementsleden. Het Vlaamse halfrond verwelkomt in totaal 67 nieuwe leden, ruim de helft van de in totaal 124 leden. Voor 43 van de 67 nieuwelingen is het de allereerste keer dat ze een parlementair mandaat opnemen. Volgende week dinsdag is er de officiële installatievergadering van het parlement. Dan leggen de 124 verkozen parlementsleden de eed af en wordt (in principe) ook het Bureau samengesteld. 

3 reacties

  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Het belooft voor de toekomst. Zo zag ik vanmiddag in het nieuws een hondenkapster die parlementslid wordt. Commentaar overbodig zeker ? Die zal daar - zoals zovelen - enkel op het knopje drukken zoals de partijleiding het beveelt. Ga daarmee te biechten zeggen ze hier. Dan lees je ook nog over een dorpskapper die partijvoorzitter wil worden. Waar zijn we hier eigenlijk mee bezig ? Wie nu de politiek nog geloofwaardig vindt is helemaal kierewiet.
  • Emiel Vandeplas

    5 jaar geleden
    Iemand die nodeloos wordt volgens de verkiezingen ( kiezer heeft altijd gelijk) kan de boom in. Alleen hebben ze zichzelf altijd goed BEDEELD.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    124 en dat voor 5 provincies?Is 10 personen per provincie niet genoeg? Wanneer gaat men ook leren te besparen waar het eigenlijk moet?