Delen van de ring rond Turnhout liepen onder water.
Volledig scherm
Delen van de ring rond Turnhout liepen onder water. © Facebook/Tinne Meeuwes

Regen leidt tot wateroverlast in Antwerpse Kempen: straten blank, kelders onder water

In het noorden van de Antwerpse Kempen kampen verschillende gemeenten vanochtend met wateroverlast door de overvloedige en aanhoudende regenval. Dat zegt de Hulpverleningszone Taxandria. De problemen zijn het grootst in centrumstad Turnhout, waar de Aa licht buiten haar oevers is getreden.

31 reacties

  • Bea Blunty

    5 jaar geleden
    In Nederland is men al jaren bezig met het slim opvangen van regenwater om te gebruiken in periodes van droogtes. Voor onze watermaatschappijen en politici is dit blijkbaar te moeilijk om te verzinnen of zouden ze meer houden van de winstmarges ipv te investeren in de toekomst?
  • guy muis

    5 jaar geleden
    logisch ,als men op tijd de bladeren van het rioolputje doet kan het water ook weg,als ik in mijn straat dat ni doe wel dan heb je ook plassen!
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Er is geen klimaatverandering @ Maya Debie, toch niet mede door de mens veroorzaakt. Het enige probleem is dat er teveel asfalt en beton gestort worden waardoor water niet meer in de grond kan doorsijpelen. Vroeger regende het zelfs meer en harder dan voor die zo gezegde klimaatverandering en toen waren er geen problemen bij hevige regenval. Trouwens, die paar druppels die gevallen zijn kunnen onmogelijk voor zoveel overlast zorgen. En doe onderhoud aan de rioleringen!
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    De AA is dichtgegroeid zodat er geen water door kan daar zit het probleem verder moet je het niet zoeken gewoon slecht beleid.
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Elk jaar 50000 inwoners meer of een middelgrote stad die gehuisvest moet worden alles wordt hier volgebouwd riolen te klein en de waterlopen en grachten zijn dichtgegroeid en worden niet onderhouden zodat er geen water kan afvloeien . Niet verwonderlijk dat alles bij één dag regen onder water loopt, ga bij de Hollanders zien hoe het moet daar doen ze het met 11 i.p.v. 56 zonder problemen.