Esther Meisels en Patrick Van Gansen.
Volledig scherm
Esther Meisels en Patrick Van Gansen. © Instagram

Nog vijf rensters klagen manager aan voor grensoverschrijdend gedrag in open brief: “Van Gansen heeft twee gezichten”

Wielrennen#MeToo nu ook in de koers: drie wielrensters van het Belgische Health Mate ­Ladies Team beschuldigen hun manager Patrick Van Gansen (54) van psychologisch misbruik en seksueel onaangepast gedrag. De drie vrouwen dienden een klacht in bij de ­ethische commissie van de Internationale Wielerunie (UCI), schrijft ‘Cyclingnews’. Van Gansen ontkent de beschuldigingen. Volgens hem gaat het om gefrustreerde wielrensters die slecht presteerden. Maar in een open brief van vijf ex-rensters van de ploeg aan ‘Wielerflits’ wordt Van Gansen opnieuw beschuldigd: “Hij is een man met twee gezichten.”

73 reacties

  • Kristof Verstraeten

    5 jaar geleden
    Die man zelf op zijn plek zetten, klacht achter de schermen of gewoon doorgaan was blijkbaar geen optie? Aandacht zoeken via Instagram blijkbaar wel!
  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Zo te lezen, is het gedrag op de rand of er juist over. Foutjes maken kan iedereen, maar in een baas-ondergeschikte relatie moet men steeds zelf waken over deze grens en het steeds in vraag stellen.
  • Mathieu Peeters

    5 jaar geleden
    Dat de daders eerst een de fairheid hebben van de zaken te bekennen. Maar voor hen is dat blikbaar dagelijkse kost geworden. En dat is heel betreurenswaardig.
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    blijkbaar kust hij bijzonder graag en ziet hij de meiskes graag maar soms kan het iets te veel zijn ? Soms moet het in de media komen want al te vaak wordt zoiets toegdekt met de mantel der liefde (oei verkeerde woordkeuze ;) )
  • Dimitri Mostrey

    5 jaar geleden
    Voor de speurders is de zaak veel vervelender. Er is geen verkrachting noch seksueel geweld in de verklaringen. Onder welke strafwettelijke zonde valt overdreven knuffelen? Heel vervelend. Niet voor herhaling vatbaar.