De toeristenboot werd gisteren geborgen.
Volledig scherm
De toeristenboot werd gisteren geborgen. © AFP

Kapitein scheepsramp Donau op borg vrijgelaten

De kapitein van het cruiseschip dat twee weken geleden botste met een rondvaartboot op de Donau in Boedapest is woensdag op borgtocht vrijgelaten. Bij de aanvaring kwamen 28 mensen om het leven die aan boord waren van de rondvaartboot: 26 Zuid-Koreaanse toeristen en twee Hongaarse bemanningsleden.

0 reacties

  1. HLN SKIWEERBERICHT. Wat mogen we verwachten in het paasweekend? “Grote verschillen in noorden en zuiden van de Alpen
    PREMIUM

    HLN SKIWEERBE­RICHT. Wat mogen we verwachten in het paasweek­end? “Grote verschil­len in noorden en zuiden van de Alpen

    De paasvakantie betekent voor vele skigebieden traditioneel het einde van het wintersportseizoen. Maar wat voor weer mogen we tijdens die laatste weken nog verwachten? Hoe liggen de skipistes er momenteel bij? En komt er nog wat sneeuw bij? Meteoroloog Jonas De Bodt blikt vooruit op het skiweer tijdens de eerste week van de paasvakantie. “Ga je skiën in het noorden of zuiden van de Alpen, dan krijg je een héél andere vakantie.”
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israël moet snel humanitaire hulp toelaten, stelt vonnis ICJ - Palestijnse Autoriteit bereid mee te werken aan eventuele vredesconferentie in België

    TERUGLEZEN GAZA. Israël moet snel humanitai­re hulp toelaten, stelt vonnis ICJ - Palestijn­se Autoriteit bereid mee te werken aan eventuele vredescon­fe­ren­tie in België

    Israël moet er alles aan doen om humanitaire hulp zo snel mogelijk toe te laten in de Gazastrook. Dat stelt het Internationaal Gerechtshof (ICJ) donderdag. De uitspraak is het gevolg van een zaak die Zuid-Afrika had aangespannen bij het ICJ. De Palestijnse Autoriteit is bereid deel te nemen aan een voorbereidende vredesconferentie die eventueel in België zou worden georganiseerd. Dat zei de president Mahmoud Abbas donderdag tijdens een gesprek met minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.