De hulpdiensten zijn bezig met de reanimatie van de beschoten agressieve man en met de verzorging van de gewonde agent.
Volledig scherm
De hulpdiensten zijn bezig met de reanimatie van de beschoten agressieve man en met de verzorging van de gewonde agent. © Hans Verbeke

Geesteszieke man (37) bekoopt aanval op agent met zijn leven

In de Nachtegaalstraat in het West-Vlaamse Wevelgem heeft een inspecteur een 37-jarige man neergeschoten die een collega-agent aanviel met een schroevendraaier. De neergeschoten man, Sammy C., is inmiddels aan zijn verwondingen bezweken. De aangevallen agent liep steekwonden op in de halsstreek en het aangezicht, hij verkeert niet in levensgevaar.

166 reacties

  • Vincent Van de Velde

    5 jaar geleden
    Als iemand mijn vrouw, kind, collega aanvalt met een schroevendraaier en hun verwondt ... sorry maar dan zal ik hun verdedigen !! En op een manier waarop het het rapste afgelopen is. Politie staat in voor onze veiligheid en moet uitkijken dat die doorgedraaide zot daarna niet op straat meer slachtoffers maakt. Dus wees hem dankbaar !!! De 2 agenten zullen dit ook hun hele leven meedragen !!!
  • William Lumen

    5 jaar geleden
    Waarom gebruikt de politie geen andere doeltreffende wapens (stroomstootwapen) waarmee de agressieveling niet wordt gedood? Is dit geen goed alternatief i.p.v. naar dodelijke wapens te grijpen?
  • Kristof Lintermans

    5 jaar geleden
    Wat een onzin word hier verteld. Als je een hoogdslagader in het been raakt bloed je ook dood. Als je aangevallen word verdedig je uzelf en uw makkers. Ik wil wel eens zien wat de reactie bij anderen is als uw collega in de hals word gestoken. Of denken jullie dat er bedenktijd en matchanalyses beschikbaar zijn voor u handeld?
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Een brave burger betaalt almaar meer voor alles en nog wat, maar voor boeven en crapuul is alles gratis (politie optreden, gevangenis, advocaten, dokters, psychologen, therapieën en re-integratieactiviteiten). Stop de linkse pampering van geweldenaars en onrechtplegers; ze laten boeten, zweten en betalen is de boodschap. @ Vladimir De Leeuw en Gino Denil, jullie vertellen onzin.
  • Dirk Bytebier

    5 jaar geleden
    Medeleven aan de familie van de overledene maar denk ook aan de agent stel je in de plaats ! Het is niet om dat het een agent is dat hij alle moet op zich nemen ik zou ook mijn eigen leven en collega beschermen