Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Ook Russische wetenschapper wil genetisch gemodificeerde baby's creëren

De Russische wetenschapper Denis Rebrikov wil genetisch gemodificeerde baby's tot stand brengen. Volgens een artikel in het vaktijdschrift Nature wil hij embryo's voor hiv-geïnfecteerde vrouwen gebruiken die hij eerder met genetische manipulatie tegen een besmetting met het AIDS-pathogeen zou hebben beschermd. Na de Chinese wetenschapper He Jiankui zou hij de tweede onderzoeker zijn die een dergelijk ethisch hoogst omstreden experiment aankondigt. Rebrikov wil het liefst dit jaar nog met zijn experiment beginnen, maar wil in elk geval -in tegenstelling tot zijn Chinese collega- een toelating van de autoriteiten afwachten.

2 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Wolverine!
  • nadine Nadine Martin

    5 jaar geleden
    Ik hou mij hart vast voor de toekomst , wat staat ons nog te wachten ...
  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”