Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Wit vlees heeft hetzelfde effect op je cholesterol als rood vlees

Veel mensen verkiezen wit vlees boven rood omdat die eerste soort minder slecht zou zijn voor je cholesterol, waardoor je je risico op hart- en vaatziekten verkleint. Toch blijkt nu uit een nieuwe studie dat er weinig verschil op te merken is tussen de twee.

11 reacties

  • walter destrycker

    5 jaar geleden
    Je DNA zal bepalen hoelang je leeft , de dokter, een dieet en/of sport kunnen daar een paar jaar afdoen of bijdoen maar meer ook niet.
  • Koenraad Verstraeten

    5 jaar geleden
    Het gaat in feite niet over veel of weinig eten, wit of rood vlees, veel of weinig groenten en fruit. Belangrijkste is gewoon gevarieerd eten. Variatie 'is the clue'! Wissel vlees af met vis, wit met rood, groenten met fruit, brood met pasta of aardappelen, quinoa, bulgur, etc.... Tracht wel zoveel mogelijk transvetten te vermijden (gefrituurde voeding, koekjes,...). Eet echter wel gezonde vetten want volledig vetvrij is zeker niet goed. En mijd witte voeding (brood, rijst, pasta,...). Amen!
  • Yves Van de Poel

    5 jaar geleden
    Allee, hup. Weer iets dat we niet meer mogen eten. Het volgende wordt dan vis, gevolgd door aardappelen, peren, tomaten enz. Tot dat we alleen nog maar gras mogen eten. Pfff ik vreet wat ik wil, en ben ik daarom 5 jaar vroeger dood dan zal ik toch geleefd hebben in tegenstelling tot al die gezondheid goeroes.
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Als er een studie gemaakt wordt door mensen die tegen vlees eten zijn dat weet ge toch al de uitslag op voorhand.
  • Maraia Ceraia

    5 jaar geleden
    Niet dus@Ronny Cuypers, onlangs nog ergens een rapport gelezen omtrent olijfolie, dat het ook niet goed is voor de cholesterol en zelfs dik van wordt. Als je alles moet geloven dan mogen we niets meer eten. Melkprodukten niet goed, eieren en mosselen niet goed, vlees niet goed, en onlangs las ik nog dat er mensen zijn die moesten stoppen met rouwe groeten te eten ,salades en zo meer... We gaan nogal ne gang.