De Wever en Van Grieken bij het eerste gesprek.
Volledig scherm
De Wever en Van Grieken bij het eerste gesprek. © Photo News

Bart De Wever nodigt Vlaams Belang uit voor derde gesprek, sp.a en groen nog niet

Na twee eerdere gespreksrondes heeft Vlaams formateur Bart De Wever Vlaams Belang voor een derde gesprek uitgenodigd. Dat heeft onze redactie vernomen. Een concrete datum voor het gesprek is voorlopig nog niet bekend. Sp.a en Groen zijn nog niet uitgenodigd voor een derde ronde.

17 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @André Herbots, dat is naast de kwestie. De meest fanatieke aanhanger van het cordon is De Wever. Nog nooit heeft een partijvoorzitter de dwaasheid geuit dat hij een voorstel van het VB nooit mee zal goedkeuren (tegen Van Grieken in de 7de dag). Je moet bijzonder haatdragend zijn om zoiets te zeggen, want wat als het VB een voorstel doet dat goed is voor Vlaanderen en de Vlaming? Houdt BDW dan ook voet bij stuk? Mijn antwoord: ja! Het is dan ook de enige belofte die hij gehouden zal hebben.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Terecht dat Groen niet meer uitgenodigd is, naar wie moet Dewever de uitnodingen nog versturen, hun grote verkiezingsoverwinning is op een sisser uitgedraaid. Het Anuna effect heeft niet gewerkt, moeder onslagen als spin doctor, Van Besien niet herkozen die durft niet meer buitenkomen en moet dringend gaan werk zoeken iets dat hij nog nooit gedaan heeft en Calvo heeft huisarrest van zijn moeder gekregen.
  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    Eddy Desmet,toen het "cordon sanitaire" onderschreven werd door de toenmalige partijen onder bevel van een zekere Jos Gysels bestond N-VA nog niet.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De Wever weet meer dan een ander wat hij moet doen, in het belang van Vlaanderen, en het land. Laten de trado's aan de macht komen en België kent vroeg of laat zijn eigen harde splitsing.
  • Jeannine Van Uffelen

    5 jaar geleden
    Maak je geen illusie , de drie verliezers zullen terug samengaan , Hilde Crevits krijgt minister president aangeboden , omdat De Wever dat nooit zinnens was, maar heel goed weet dat de cd&v bijt als het over macht gaat . VLD gaat zo wie zo mee.