Als een kind stopt met school of twee opeenvolgende schooljaren 30 halve dagen of meer spijbelt, riskeren de ouders de schooltoelage kwijt te spelen.
Volledig scherm
Als een kind stopt met school of twee opeenvolgende schooljaren 30 halve dagen of meer spijbelt, riskeren de ouders de schooltoelage kwijt te spelen. © Shutterstock

Meer dan 2.200 ouders moeten schooltoelage terugbetalen omdat kind te vaak spijbelt

OnderwijsVorig jaar hebben meer dan 2.200 ouders de schooltoelage voor hun kinderen moeten terugbetalen, omdat die kinderen te veel spijbelen of stoppen met school. En dat gebeurt steeds vaker, blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS heeft opgevraagd.

77 reacties

  • Sebastian Peeters

    5 jaar geleden
    Als je een toelage krijgt, staan daar verplichtingen tegenover. Velen snappen dat blijkbaar niet en zijn gewoon te leven 'van de krijg'.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    Studietoelages dienen om studies te betalen. Wie niet naar school gaat, moet zo'n toelage niet krijgen. Logisch dat er aan bepaalde voorwaarden voldaan moet worden en dat men ook controleert, anders kan om het even wie om het even welke toelage of premie aanvragen. Niet-functionerende gezinnen help je ook niet door ze voortdurend centen toe te stoppen. Alsof probleemkinderen plots wel naar school zouden gaan als ze weten dat mama of papa anders geen toelage meer krijgen.
  • Elle Devee

    5 jaar geleden
    Dat is alleen maar terecht en is geen straf. Het is enkel terugvorderen van onterecht verkregen toelagen.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Gaan ze dit ook toepassen op de klimaatspijbelaars?
  • Fonny Labie

    5 jaar geleden
    Terecht - en is geen straf is enkel inhouden waarop het recht verloren is door niet volgen van de regels. Met klimaatspijbelaars gaat dit de hoogte in schieten, waarvoor dank en zoniet moet men de toelage van de scholen die de onwettige afwezigheden niet correct doorgeven ook inhouden.