Daar is de eerste winterprik: temperaturen onder het vriespunt

© ss

De eerste winterprik lijkt in aantocht. Waar we donderdag nog temperaturen halen tot 9 graden, wordt het dit weekend bibberen van de kou. Zaterdag kan het zelfs vriezen in Vlaanderen.

Donderdag blijft het droog, maar vaak bewolkt. In de loop van de namiddag krijgen we meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden bij een schrale noordoostenwind.

Donderdagavond en -nacht blijft het overal droog maar bewolkt. Later vormen zich in het zuidoosten van het land lage wolken. We krijgen minima tussen 2 en 5 graden.

Vrijdag wordt droog met brede opklaringen in het noordwesten van het land. Elders begint de dag bewolkt, maar krijgen we meer en meer opklaringen in de loop van de dag. Het wordt kouder met maxima tussen 5 en 8 graden. De frisse wind blijft matig waaien uit het noordoosten.

© KMI

Zaterdag krijgen we droog herfstweer met in het begin van de dag nog veel bewolking, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Onder enkele lokale opklaringen kan het vriezen aan de grond. Later meer opklaringen in het noordelijke deel van het land. De minima liggen tussen -1 en 4 graden bij een zwakke tot soms matige wind uit het oosten tot noordoosten.

Zondag trekt een zwakke storing van noord naar zuid over ons land, wat we vooral zullen merken door een toename in de bewolking. In het noorden van het land kan wat lichte regen of motregen vallen, elders blijft het droog. De maxima liggen tussen 4 en 6 graden in de Ardennen en tussen 6 en 9 graden elders. De wind waait uit het noordoosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen