getty
Volledig scherm
© getty

Staat pakt naast 100 miljoen van veroordeelde criminelen

De rechters in ons land hebben vorig jaar 361 miljoen euro aan strafrechtelijke boetes uitgesproken. Ongeveer een derde daarvan kan niet geïnd worden omdat de veroordeelde geen geld heeft staan of omdat de Belgische Staat niet weet waar dat geld zit. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

27 reacties

  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    En je kan er zeker van zijn dat FOD Financiën duchtig aan deze cijfers gesleuteld heeft om het totale bedrag naar beneden te halen.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Op alles beslag laten leggen en geen uitkering.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Tiens, élke inwoner heeft toch wettelijk recht op een inkomen?? Hef dan maar de grens voor inbeslagname op uitkeringen/ocmw voor criminelen en zeker voor veelplegers op, maar dat is te simpel voor geens, zeker? Voor de werkende mens tellen ze dan wel de boetes bij op de belastingbrief!!Pure discriminatie, weer...en dan maar janken waarom Vlaams Belang de verkiezingen wint...
  • johan vankeirs

    5 jaar geleden
    Het is steeds hetzelfde.De brave belastingbetaler draaid steeds op voor de misdaden van criminelen.Zij worden overmatig beschermd door onze overmatige "democratie" en ondertussen zitten we met een schuld van 11 miljard.
  • Bert Van Elst

    5 jaar geleden
    de belastingbetaler zal da weer wel op zich nemen