Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Roel Burgler

Nederland en Vlaanderen investeren weinig in buitenlands onderwijs in eigen taal

In vergelijking met andere Europese landen investeren Nederland en Vlaanderen weinig in het buitenlandse onderwijs in de eigen taal en cultuur. Hierdoor worden nieuwe kansen niet benut. De trend is bovendien tegengesteld aan die in andere landen, waar de investeringen in taal en cultuur juist toenemen. Dat blijkt uit de onderzoeksrapporten ‘Het Nederlands Internationaal en Talenbeleid in Europa’. Dat meldt de Nederlandse Taalunie.

3 reacties

  • Mi Janssens

    5 jaar geleden
    Ze hebben meer geld nodig om iedereen reeds voorbereidend nederlands te leren spreken. Zo kan iedereen volgen op school en gaat het onderwijs weer wat op niveau komen.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Waarom zouden ze?! Dat voedt enkel maar een nu al steeds groter wordende toren van Babel. Drie totaal verschillende landstalen zijn al verwarrend genoeg toch. Onze kinderen zijn trouwens geen scheet verder met Arabisch, Pools, of Hebreeuws bij hun latere werkopdracht in het/ons land. Men zoekt hier echt wel de problemen op nietwaar.
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    België investeert zelfs weinig in degelijk onderwijs in eigen taal en cultuur in hun eigen land. Al zolang ik mij kan herinneren is er in dit land geen enkele school die de beide landstalen als basis voor de schoolgaande jeugd belang aan hecht. Toen ik schoolliep kon je als nl-talige zelfs engels als 2de taal kiezen ipv frans; iets wat in andere 2-talige landen nooit zou gebeuren. Daar wordt van de bevolking verwacht dat ze de beide landstalen kennen.