Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Getrouwd? De wet over het gezamenlijk vermogen is gewijzigd: dit moet je weten

Het is wat onder de radar gebleven, maar op 1 september vorig jaar is de wet over het gezamenlijk vermogen van gehuwde mensen grondig gewijzigd. Daarmee speelt de wetgever in op de maatschappelijke evolutie. Er zijn immers veel meer nieuw samengestelde gezinnen dan vroeger en meer mensen met een eigen zaak. Een heldere uitleg van de nieuwe regels.

5 reacties

  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Als ik dit zo lees zijn wij die getrouwd zijn vanuit het principe eeuwig liefhebben in zowel goede als kwade dagen een uitstervend ras. Het huwelijk is toch geen zakelijke overeenkomst.
  • Bart Vermeulen

    5 jaar geleden
    Beter hebben tov vroeger wil nog niet zeggen dat we niet véél teveel betalen... En vadertje staat neemt vooral van de gewone mensen!
  • Judith Wouters

    5 jaar geleden
    meer krijgen is daarom niet 'het beter hebben'. er heeft ook niemand iets gevraagd.
  • jayse abdul

    5 jaar geleden
    In dit land krijg je ook veel meer terug dan eender waar op deze planeet hoor Liliane. Ge moet u niet gaan vergelijken met de rijkste mensen der aarde, maar met een gemiddelde persoon, de mediaan, op deze planeet. Dan zal je heel snel merken dat iedereen in Belgie het zeer goed heeft en al die negativiteit vooral van uzelf komt. Zelf tegenover uw voorouders die hier woonden, heb je het gigantisch veel beter.
  • Liliane Maes

    5 jaar geleden
    Tis erg dat men voor elke beweging in het leven moet betalen! Alsof men nog niet genoeg betaald hier in dat land voor alles en nog wat !