Direct naar artikelinhoud
Ongeval SchaarbeekUpdate

Bestuurder die meisje (14) aanreed en vluchtmisdrijf pleegde in Schaarbeek, is opgepakt

De plaats waar het ongeval gebeurde.Beeld Marc Baert

Na het ongeval met vluchtmisdrijf donderdagochtend in Schaarbeek is een verdachte opgepakt. M.Y., geboren in 1991, zal in de loop van de avond worden verhoord, zo meldt het Brusselse parket. De toestand van het 14-jarige meisje dat werd aangereden is intussen stabiel, klinkt het.

Het ongeval gebeurde rond 8 uur op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat, toen het meisje de straat overstak. Ze werd daarbij aangereden door een personenwagen, die er na de aanrijding vandoor ging. Het meisje werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen zou haar situatie stabiel zijn.

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de omstandigheden van het ongeval. Zo is nog niet duidelijk of het meisje overstak op een zebrapad, de getuigenverklaringen daarover lopen uiteen. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld, die samen met het labo van de federale politie ter plaatse is gegaan.

Ook vorige week vond er in Schaarbeek een ongeval met vluchtmisdrijf plaats. Daarbij raakte een zesjarige jongen lichtgewond.