Pexels
Volledig scherm
© Pexels

6 mythes over uw energieverbruik die u beter niet gelooft

EnergieHoe kunnen we ons elektriciteitsverbruik beperken? Daar bestaan nog altijd een paar hardnekkige misverstanden rond. Hoog tijd dus om die mythes te ontkrachten en – waar mogelijk – tegelijk de factuur te verkleinen.

12 reacties

  • Abdel Nasser

    5 jaar geleden
    Lucht in een diepvriezer is een slechte isolator, daarom dat je die moet vullen met kranten. De kranten houden de koude vast. Bij openen van diepvriezer zal de koude lucht als eerste opwarmen. Beperk de open ruimtes.
  • Frank Van Hevel

    5 jaar geleden
    Het voorbeeld van een vriezer te vullen met piepschuim is wel heel dom. Immers deze isoleren waardoor de vriezer niet meer goed zal werken, ofwel door te hoge temperaturen ofwel door te hard te vriezen. Dit omdat de temperatuur voeler niet meer de juiste temperatuur zal meten.
  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Theoretisch verbruikt een transformator niets, wanneer er geen verbruiker aan hangt. In de praktijk ietsje. Maar dan krijg je wel een beetje warmte erbij. Dus in de winter moet je dan ook ietsje minder verwarmen. In de zomer wel ietsje meer koelen. Dus : best de laders met transfo’s in de zomer er uit.
  • Sander Callebaut

    5 jaar geleden
    Sommige zaken zijn geschreven en onderzocht door mensen zonder kennis. Inderdaad , huidige voedingen hebben te minimaal sluipverbruik ; zeg maar 1//100 ipv 1/10 tov totaal verbruik. (met moderne toestellen) Iedereen wordt al 10 jaar bestookt met reklame, om het electriciteits verbruik te verminderen (verander van leverancier .. haha) , terwijl de grootste kost door de regering is opgelegd (inclusief de verkoop aan Frankrijk) , ze willen de mensen een schuldgevoel geven dat we teveel verbruiken .
  • Koenraad Verstraeten

    5 jaar geleden
    Jos; uw stelling is geen 'misverstand' maar een vaststaand feit! Graag gedaan.