thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Belg ziet loon minder snel stijgen dan elders in Europa

In de Europese Unie zullen werknemers in 2019 de lonen gemiddeld meer zien stijgen dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Duitse Böckler-Stiftung, een onderzoeksinstelling gelieerd aan de Duitse vakbonden. De loonstijging in België ligt onder het Europees gemiddelde.

55 reacties

  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Dank u nva . Dank u om ons weer eens bij ons pietje te hebben.
  • Mike Vanderkerken

    5 jaar geleden
    Dit is weer een artikel dat zeer vaag is, wat is gemiddeld in de EU, als je de Oost Blok landen er bij wil rekenen met hun heel lage lonen is het niet moeilijk om deze statements te maken. In de realiteit is de loonlast in België een van de hoogste van de EU. Begin misschien eerst met de BV gelijk te stellen, op dit ogenblik hebben mensen met veel kinderen nog steeds een gigantisch loonvoordeel op alleenstaanden.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    een gigantisch begrotingstekort, een hele reeks extra taksen en prijsverhogingen, de laagste pensioenen van West-Europa, sociale zekerheid in puin en een zeer breed smilende elite, wiens spaarpot de laatste paar jaar totaal uit de voegen is gebarsten. Als doekje voor het bloeden enkele euro's meer loon, ruim onvoldoende om de grote verliezen te compenseren. En de Vlaming? Die stemt voor meer van hetzelfde. Binnenkort krijgen we asiel in de buurlanden.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Dat is de kracht van verarming en nu hebben ze al een gat van 11miljard , we zullen nog eens diep in ons beurs moeten tasten om de politiekers betalen !
  • Els P

    5 jaar geleden
    willy goelen: gemakklijkste post om op te besparen is een auto, al doe je 50 000 km per jaar, maakt niet uit, maar da's de lastigste post voor de imago-Belg om op te besparen :-)