thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Driemaal per week rood vlees eten verhoogt kans op vroege dood met 10%

Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood vlees per dag voor één portie vis, dan verlaag je het risico op overlijden al met 17 procent.

8 reacties

  • gianni de moor

    5 jaar geleden
    Ik geloof dat de zogezegde wetenschappers meedraaien met de wind.Wat kunnen we nu nog geloven . Beste is dat we het zelf ondervinden en zullen zien wanneer we het loodje neerleggen.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Te gek om los te lopen. Er zijn mensen die al decennialang niets anders eten dan vlees en die kerngezond blijven tot op hoge leeftijd. Het zijn de verkeerde combinaties met ander voedsel die de mensen ziek maken. De laatste studies wijzen er op dat de voedselpiramide in feite totaal omgekeerd moet zijn. De echte killers zijn koolhydraten en geraffineerde suikers - maar de voedsellobby's zijn te sterk en te invloedrijk om daar aan te raken. De winst telt, niet de gezondheid van de verbruiker.
  • freddy depaepe

    5 jaar geleden
    ik eet al heel mijn leven rood vlees ben nooit ziek geweest heb gewerkt tot mijn 65 jaar ben nu 70 jaar en werk nog, ben ik dan een specialen of wat?
  • Jan Catrysse

    5 jaar geleden
    Oud nieuws over hoe (veganistische) onderzoekers garen spinnen uit totaal onbetrouwbare (en doorgaans verkeerde) conclusies uit onbetrouwbare epidemiologisch onderzoeken... (vet) vlees en vis zijn de basisbouwstenen van een gezond menselijk dieet, aangevuld met een weinig groene bladgroenten, wat noten en zaden en wat bessen van tijd tot tijd.
  • Francis smet

    5 jaar geleden
    Gisteren, wit vlees bevat evenveel cholesterol als rood vlees. En zo gaat het maar verder. We mogen niets meer eten. Onze grootouders, het vet van het spek druipte van hun kin, boterham gesmeerd met smout en goed gezouten. Varken geslacht, zelf pensen maken, alles gebruiken enz...Toch werden de meesten 80 a 90 jaar of ouder. Hoe kwam dat dan? Maken die onderzoekers ons niet te bang? Denk meer dat het ligt aan de grotere sedentaire levensstijl.