Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock

Kansarmoede bij Vlaamse kinderen blijft stijgen

De kansarmoede-index bij zeer jonge kinderen in Vlaanderen is vorig jaar gestegen tot 14,1 procent. Dat is 0,3 procentpunt meer dan een jaar eerder, blijkt uit de jaarlijkse geboortecijfers van Kind & Gezin.

9 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Wat is de oplossing voor Groen? De Vlaamse regering moet aan de niet-Belgen van geboorte meer sociale woningen geven, en de federale regering moet het leefloon en het stempelgeld optrekken tot het niveau van... het loon van de Belgen die werken. Als we een rood-groene regering krijgen, dan gaan we een tsunami krijgen van belastingen en nieuwe taksen.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    "De kansarmoede-index bij kinderen waarvan de moeder bij haar geboorte niet de Belgische nationaliteit had, ligt met 33,6 procent heel wat hoger dan de 6 procent bij kinderen met een moeder van Belgische origine."Nogal logisch met zoveel méér geboortes!Man, man...graag ook de cijfers welke groep de meeste ondersteuning krijgt in de strijd tegen kinderarmoede ten koste van de andere groep.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Hoe kan nu vergelijk doen iemand sociaal woont 200€ voor 3slk of prive zal 600€ Armoede is meest door geen budgetbeheer -leningen -plots alleen met kinderen Of deel uitkering verplicht af staan aan !!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Kansarmoede is alleen op te lossen al de ouders heropgevoed worden, geld geven heeft geen enkele zin. Leer ze fierheid, de taal voor anderstaligen, kooklessen met weinig geld kan je smakelijk maaltijden bereiden, leer hoe ze hun kinderen moeten opvoeden met een beperkt budget. Nu zijn de meest kansarmen slaaf van de schone schijn maatschappij en geven hun geld aan dure nutteloze dingen, oa gadgets van voetballers, van studio 100, dure GSM's en internet abonnementen, alcohol, enz.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Ik begrijp het eigenlijk niet je komt zelf nauwelijks over de rooie maar je neemt er nog een hoop kinderen bij wetende dat je een zeer groot probleem hebt om ze te ondersteunen of op te voeden die ouders nemen het kindergeld gretig aan maar doen het op aan andere zaken dus schiet alle ondersteuning die de belastingbetaler doet zijn doel voorbij als men deze mensen niet op hun verantwoordelijkheid duid dan zal het probleem blijven bestaan hoeveel je ook ondersteund