Dankzij de digitale meter worden de meterstanden automatisch doorgestuurd en kan het energieverbruik in real time worden opgevolgd.
Volledig scherm
Dankzij de digitale meter worden de meterstanden automatisch doorgestuurd en kan het energieverbruik in real time worden opgevolgd. © RV

Alle vragen over de digitale meter en wanneer je hem kan verwachten

Vanaf 1 juli begint distributienetbeheerder Fluvius met de uitrol van digitale meters voor elektriciteit en aardgas. Bedoeling is dat de meterstanden automatisch worden doorgestuurd waardoor de netbeheerder dat niet langer manueel moet doen. Tegen 2022 zouden er al 1,8 miljoen digitale meters actief moeten zijn.

59 reacties

  • jan geens

    5 jaar geleden
    zou het dan niet meer dan normaal zijn dat iedereen ook bijna gratis stroom krijgt als de zon schijnt en er volop in de wijk gestolen kan worden ? Daar horen we natuurlijk niks van . kassa !
  • Naessens Kristof

    5 jaar geleden
    Ik zie echt niet in hoe die digitale meter mijn in staat zal stellen om mijn verbruik en gedrag aan te passen! We doen niet zot bij ons thuis, verlichting aangepast, alle toestellen zo goed als vernieuwd, geisoleerd enz... We kunnen terug in een grot gaan wonen misschien?
  • Gans Cruyssen

    5 jaar geleden
    De factuur zal er oneindig complex uitzien en de prijs zal stijgen. Om dat uur die prijs en iets alater weer een andere etc...
  • Fransen Mickael

    5 jaar geleden
    Er wordt niet aan de leidingen geprutst enkel nieuwe meter dus nooit gaslekken ofzo !!! Pipo mss eerst nadenken voor je van u voeten maakt
  • Michel Jozef

    5 jaar geleden
    Dus ook voor aardgas. Wie zet er nu een elektrisch of elektronisch toestel op een gasleiding? Als je weet dat een Belgische politieker die dingen heeft gekocht geeft dat gegarandeerd vonken en vliegen er huizen in de lucht. Trouwens iedereen die voorzichtig is weet ook dat je niet aan leidingen ouder dan 1 jaar moet gaan prutsen of je zit met lekken.