Direct naar artikelinhoud
Radio 1

Stoelendans bij VRT: Jan Knudde wordt nieuw nethoofd Radio 1

2019-06-13 radioBeeld VRT

Jan Knudde volgt vanaf oktober Filip Pletinckx op als nethoofd van Radio 1. Het vertrek van Knudde, tot nu netmanager bij Radio 2, brengt binnen VRT Radio een heuse stoelendans op gang.

Filip Pletinckx liet in maart van dit jaar al weten dat hij na zes jaar Radio 1 koos voor een nieuwe uitdaging als talentcoach bij VRT. Met Jan Knudde zocht en vond de VRT zijn vervanger binnenshuis. Een bewuste keuze, zegt Els Van de Sijpe, manager VRT Radio: “Onze vijf radiomerken staan momenteel als een huis. Het is fijn om op zo’n moment het talent bij de VRT nieuwe kansen te geven.” 

Voor Knudde zelf voelt de verhuis naar Radio 1 als thuiskomen. Hij begon zijn carrière als nieuwslezer bij Radio 2 West-Vlaanderen en kan zich bij Radio 1 nu opnieuw op de actua storten. “Ik kijk ernaar uit om deel te worden van de passies die ik bij Radio 1 voel: nieuws, actualiteit, sport, cultuur en eigenlijk alles wat een mens interesseert”, laat hij weten. 

Al was het wel behoorlijk wat gepuzzel om die transfer rond te krijgen. Knudde is op dit moment nog nethoofd van Radio 2. Wanneer hij daar in oktober vertrekt komt Rino Ver Eecke op zijn stoel zitten. Maar die staat dan weer aan het hoofd van jongerenzender MNM en moest ook daar vervangen worden. Daarvoor toverde Van de Sijpe wit konijn Annemie Gulickx uit de mouw. 

Gulickx is na passages bij Studio Brussel, MNM en Canvas momenteel als aanbodverantwoordelijk bij Ketnet aan de slag. Van de Sijpe rekent erop dat zij haar ruime expertise rond video zal binnenbrengen bij MNM. Dat ze via Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, ook vertrouwd is met de samenwerking met VRT NWS is een bijkomende plus.