BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Remco Evenepoel heeft zijn eerste profzege beet in de Ronde van België: “Dit heb ik nog nooit gezien”

Baloise Belgium TourRemco Evenepoel (19) heeft zijn eerste individuele profzege beet: de neoprof schrijft na een straf nummer de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour op zijn naam. Het grote Deceuninck-talent beslechtte een tweestrijd met Victor Campenaerts in zijn voordeel nadat die laatste hem amper kon volgen en ten val kwam. Achteraf was Campenaerts zwaar onder de indruk. “Dit is waanzin.”

56 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Kijk naar de beelden, rik cappelle. Wat Victor ook zei tegen Remco. Hij kon niet overnemen. Hij had zelfs na iedere bocht moeite om het wiel te houden. Maar je zegt dat natuurlijk niet op dat moment. Het liefst heb je dan dat Remco blijft door jassen in de waan dat je niet mag overnemen. Maar de beelden waren duidelijk. En de verklaring van Campenaerts na de rit ook. Hij hing naar eigen zeggen tussen zijn kader, sloot niet uit dat hij daardoor viel en hoopte dat Remco eens wat ging vertragen.
  • André Christiaens

    5 jaar geleden
    Wie was sportbestuurder van Lotto gisteren den domste sportbestuurder die je maar kan bedenken. Opdracht geven om niet mee te werken aan Victor, omdat Tim Wellens niet kan volgen of zelfs niet kan winnen, nu verspelen ze de eerste of de tweede plaats in de rit uitslag. Wie vooruit rijd moet je beschermen en hopen op rit winst, dat is koers en mannen de opdracht geven om het peloton lam te leggen met op kop te gaan rijden met de remmen dicht.
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Waarom heeft Campenaerts dan tegen Remco gezegd dat hij niet mocht overnemen Gino en Luc want dat heeft Remco direct na de finish toch zelf gezegd of hebben jullie het niet gehoord misschien ? Neen, dan moeten jullie zwijgen.
  • Tom Stubbe

    5 jaar geleden
    Al goed en wel maar kan iemand mij zeggen wie die man in zijn oranje Flandrien trui is... die heeft mee de wedstrijd gemaakt.
  • Johan hendrickx

    5 jaar geleden
    Hij zal heel sterke benen moeten hebben om de nu al hoge verwachtingen die in hem gesteld zijn, te dragen. Ene Frank VDB werd door de pers ook zo met superlatieven overladen.. Denk wel dat Evenepoel een sterker karakter heeft.