© Photo News

Racing Genk heeft Theo Bongonda officieel te pakken: duurste transfer ooit tussen Belgische clubs

Racing Genk heeft met Zulte Waregem een akkoord bereikt omtrent de transfer van Theo Bongonda. De 23-jarige flankaanvaller ondertekent er een contract tot 2023, zo maakte Racing Genk donderdag bekend.

LEES OOK. Zulte Waregem heeft met huurling Dimitri Oberlin eerste versterking te pakken, opvolger van Theo Bongonda

Bij de landskampioen moet Bongonda de opvolger worden van Leandro Trossard. De Rode Duivel zou de club in het tussenseizoen verlaten en wordt de voorbije weken vooral genoemd bij het Duitse Wolfsburg. Genk zou naar verluidt zeven miljoen euro neertellen voor Bongonda, waarmee hij de duurste transfer ooit tussen Belgische clubs wordt. Het vorige record stond op naam van de Iraniër Kaveh Rezaei, voor wie Club Brugge minder dan een jaar geleden vijf miljoen euro betaalde aan Charleroi.

De voormalige Belgische jeugdinternational genoot zijn opleiding bij Lierse en zette op amper twintigjarige leeftijd al de stap naar het Spaanse Celta de Vigo, waarvoor hij 77 wedstrijden in LaLiga speelde. Daarna werd hij uitgeleend aan Trabzonspor en Zulte Waregem, dat hem vorige zomer definitief en voor amper anderhalf miljoen euro overnam. Afgelopen seizoen schitterde Bongonda, met veertien doelpunten en evenveel assists in 39 wedstrijden. Met de Zwitser Dimitri Oberlin heeft Essevee intussen al een vervanger aangetrokken.

Aangeboden door onze partners