Direct naar artikelinhoud
Muzieknieuws

‘Je hebt nog steeds dezelfde glimlach’: Eddie Vedder herenigd met vrouw die hem in 1992 een lift gaf op de fiets

Eddie Vedder en Valeska Custers.Beeld rv

27 jaar nadat een Nederlandse vrouw een lift gaf aan Pearl Jam-frontman Eddie Vedder, hebben de twee elkaar opnieuw ontmoet. De zanger vertelde zondag tijdens een concert in Amsterdam over hun eerste ontmoeting. Die kreeg gisteren een vervolg in Brussel.

“Is de vrouw die mij in 1992 een lift gaf naar mijn hotel toevallig vanavond aanwezig?” Eddie Vedder, die zondag zijn solotournee door Europa aftrapte in Amsterdam, blikte verwachtingsvol de zaal in, maar het bleef stil. Vervolgens vertelde hij een anekdote van die dag, 27 jaar geleden, toen het nog relatief onbekende Pearl Jam een concert had gegeven in Utrecht.

De zanger was na afloop van het concert alleen achtergebleven in de concertzaal. Hij vroeg een onbekende vrouw om hulp, en die bracht hem achter op de fiets terug naar zijn hotel. Sindsdien dacht Eddie Vedder nog vaak terug aan die ontmoeting, zo vertelde hij zondag aan het publiek. “Ik weet bijna zeker dat ik haar gezicht nog zou herkennen.”

Vervolg in Brussel

Het verhaal kreeg gisteren een vervolg in Brussel. Nadat de Nederlandse krant Het Parool de vrouw kon opsporen, werden Valeska Custers en haar man Raymond door de zanger uitgenodigd voor Vedders concert in Vorst Nationaal. 

Na het concert werden ze achter de schermen uitgenodigd en kon Valeska 27 jaar na dato Eddie Vedder weer in de ogen kijken. “Bedankt voor de lift!”, waren de eerste woorden van de zanger. Er werden herinneringen opgehaald en de rockster uit Seattle nam ruim de tijd voor zijn ‘redder in nood’. Hij zei Valeska inderdaad nog te herkennen, zoals hij enkele dagen eerder voorspeld had. “Je hebt nog steeds dezelfde glimlach.”