Fabio Jakobsen.
Volledig scherm
Fabio Jakobsen. © BELGA

Jakobsen was even kwaad na aankomst Baloise Belgium Tour: “Niet omdat Evenepoel wint, natuurlijk”

WielrennenFabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) won na zijn teammaat Remco Evenepoel de sprint om de tweede plaats in de tweede rit van de Baloise Belgium Tour. Heel blij leek hij daar onmiddellijk na de aankomst niet mee. "Ik was inderdaad heel kwaad. Niet omdat Evenepoel wint natuurlijk, maar wel omdat ik onderweg geen bidon kreeg. Ik had kramp tot achter mijn oren. Daardoor kon ik niet volgen en ook de koers niet mee maken. Remco reed op een gegeven moment weg en dan wist ik het wel. Wat was die sterk zeg."

8 reacties

  • Johannes Lagendijk

    5 jaar geleden
    Alaphilippe gaat zich nog achter de oren krabben dat hij zo gretig heeft bijgetekend.
  • Johannes Lagendijk

    5 jaar geleden
    Ik denk dat het de komende seizoenen steeds minder interessant gaat worden voor kopmannen en sprinters om voor Deceuninck-QuickStep te (blijven) rijden. Evenpoel was al ver vóór hij zijn eerste prof koers had gereden heilig verklaard, door de wielerfans, maar zeer zeker ook door de ploegleiding. Deze jongen nog alles moet bewijzen, óok ondanks dat hij nu al een paar koersen heeft gewonnen. Desondanks is hij nu al, ten koste van zijn ploeggenoten, op een voetstuk gezet door de ploegleiding.
  • André Christiaens

    5 jaar geleden
    In mijn tijd werd een drinkbus anders aangegeven, onze verzorgen liep een beetje mee waar door je de bus beter kan aannemen, nu staan ze stil en je komt daar aan tegen een snelheid van km.. en je moet een stilstaand voorwerp aannemen, gaat meermaals fout.
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Die zal bij The Boss op het matje geroepen worden. Zeker weten.
  • Frank Van Riel

    5 jaar geleden
    Jans, heb je zijn reactie tov Remco na de aankomst gezien ? Klein, zeer klein van Jakobsen en het was duidelijk dat hij kwaad was op Remco. De drinkbus was maar een excuus. Hij had waarschijnlijk zelf liever gewonnen maar Remco was beter, daar wringt het schoentje ...