Paul Magnette
Volledig scherm
Paul Magnette © Capture d'écran RTB Auvio

Magnette wil noodregering van één jaar: “De N-VA is niet incontournable”

PS-kopstuk Paul Magnette stelt voor dat er voor één jaar een noodregering wordt samengesteld. Daarvoor wil de PS in zee gaan met Open Vld, MR, CD&V, Sp.a en Ecolo/Groen. Met de N-VA wordt niet onderhandeld, zo stelde hij vandaag in Jeudi en Prime op de RTBF. 

190 reacties

  • Willem Van Severen

    4 jaar geleden
    Grappig hoe Wallonië spreekt over democratische partijen en niet-democratische partijen en ondertussen het normaal vinden de Vlaamse meerderheid uit te sluiten. Wie is er dan democratisch?
  • willem merken

    5 jaar geleden
    Als ik goed ingelicht ben en ik zeg als is het budget van de vlaamse regering 11 miljard. Verbeter mij als ik mis ben. Vanwaar komt dan die 16 miljard die we aan wallonië en broekzele geven?
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    De PS denkt dat ze nog de partij van vroeger is die de lakens uitdeelde.Meneer Magnette .Gij droomt teveel.De situatie van 2008 was van een andere orde.Jullie zijn de oorzaak aan franstalige kant van de nog grotere crisis waarin we nu zitten.Stillaan tijd dat iedereen zijn eigen weg gaat.Zie Tsjechoslowakije.Noorwegen en Zweden.Die zijn elk hun eigen weg gegaan.Catalonië,Wales,Schotland enz. Hoe komt dat Andorra en Liechtenstein dan autonome staten zijn??? Dus Vlaanderen onafhankelijk.
  • rudi van dijck

    5 jaar geleden
    simpel doek die federale regering gewoon op. zo krijg je nog enkel de Waalse en de Vlaamse regering!! Belgie blijft bestaan met scheiding der machten. ieder zijn eigen boekhouding. federaal is er dan totaal geen probleem meer!! en wij hebben dan ook een heel pak ministers niet meer van doen!! dit is een win win situatie voor gans Vlaanderen!! Vlaamse regering met het geld, heeft dan ook de macht om dit uit te voeren.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Hij heeft gewoon gelijk. Een regering kan ook zonder de N-VA en het VB. En ook zonder de PS zoals hij stelt. En waar hij op wijst is dat het land beter af is met een noodregering dan 1000 dagen vruchteloos discussiëren over confederalisme.
  1. Elke dag 15 gevallen van agressie op trein en bus. Vier medewer­kers getuigen: “Een reiziger zei: ‘Ik ga u tonen hoe het voelt om aangepakt te worden'"
    PREMIUM
    29

    Elke dag 15 gevallen van agressie op trein en bus. Vier medewer­kers getuigen: “Een reiziger zei: ‘Ik ga u tonen hoe het voelt om aangepakt te worden'"

    15 gevallen van agressie per dag. Dat is de harde realiteit voor het personeel van het openbaar vervoer. Vorig jaar ontvingen de openbaarvervoerbedrijven NMBS, De Lijn, MIVB en TEC in totaal 5.598 meldingen, 891 medewerkers waren afwezig als gevolg van agressie. Onaanvaardbaar, en daarom roepen ze in een campagne samen op tot respect. Twee treinbegeleidsters, een controleur en een trambestuurster getuigen. “De reizigers die zich tegen mij hadden gekeerd, stonden mij op te wachten aan de volgende halte. Ze hadden ondertussen stenen verzameld.”
  2. Jongeren over de verplichte legerdienst: “Als ik word opgeroepen, zou ik dat redelijk snel accepteren”
    PREMIUM
    20

    Jongeren over de verplichte leger­dienst: “Als ik word opgeroepen, zou ik dat redelijk snel accepteren”

    Verhalen over hun legertijd – meestal geromantiseerd en aangedikt – hoorden ze af en toe van hun grootvaders, maar eigenlijk is de dienstplicht voor jongeren een vrij abstract gegeven waar ze geen voeling mee hebben. Daarom is het ook verrassend dat ruim een kwart van de 18- tot 34-jarigen de verplichte legerdienst genegen is. Zijn ze op zoek naar discipline? Zijn ze bang voor oorlog? We legden ons oor te luisteren in de Antwerpse studentenbuurt.