Paul Magnette
Volledig scherm
Paul Magnette © Capture d'écran RTB Auvio

Magnette wil noodregering van één jaar: “De N-VA is niet incontournable”

PS-kopstuk Paul Magnette stelt voor dat er voor één jaar een noodregering wordt samengesteld. Daarvoor wil de PS in zee gaan met Open Vld, MR, CD&V, Sp.a en Ecolo/Groen. Met de N-VA wordt niet onderhandeld, zo stelde hij vandaag in Jeudi en Prime op de RTBF. 

190 reacties

  • Willem Van Severen

    4 jaar geleden
    Grappig hoe Wallonië spreekt over democratische partijen en niet-democratische partijen en ondertussen het normaal vinden de Vlaamse meerderheid uit te sluiten. Wie is er dan democratisch?
  • willem merken

    5 jaar geleden
    Als ik goed ingelicht ben en ik zeg als is het budget van de vlaamse regering 11 miljard. Verbeter mij als ik mis ben. Vanwaar komt dan die 16 miljard die we aan wallonië en broekzele geven?
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    De PS denkt dat ze nog de partij van vroeger is die de lakens uitdeelde.Meneer Magnette .Gij droomt teveel.De situatie van 2008 was van een andere orde.Jullie zijn de oorzaak aan franstalige kant van de nog grotere crisis waarin we nu zitten.Stillaan tijd dat iedereen zijn eigen weg gaat.Zie Tsjechoslowakije.Noorwegen en Zweden.Die zijn elk hun eigen weg gegaan.Catalonië,Wales,Schotland enz. Hoe komt dat Andorra en Liechtenstein dan autonome staten zijn??? Dus Vlaanderen onafhankelijk.
  • rudi van dijck

    5 jaar geleden
    simpel doek die federale regering gewoon op. zo krijg je nog enkel de Waalse en de Vlaamse regering!! Belgie blijft bestaan met scheiding der machten. ieder zijn eigen boekhouding. federaal is er dan totaal geen probleem meer!! en wij hebben dan ook een heel pak ministers niet meer van doen!! dit is een win win situatie voor gans Vlaanderen!! Vlaamse regering met het geld, heeft dan ook de macht om dit uit te voeren.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Hij heeft gewoon gelijk. Een regering kan ook zonder de N-VA en het VB. En ook zonder de PS zoals hij stelt. En waar hij op wijst is dat het land beter af is met een noodregering dan 1000 dagen vruchteloos discussiëren over confederalisme.
  1. Reconstructie van gruwelijke 'wellnessmoord' in Waregem: waarom stak Mathias D. (44) zijn echtgenote Stephanie (43) dood?
    PREMIUM

    Reconstruc­tie van gruwelijke 'well­nessmoord' in Waregem: waarom stak Mathias D. (44) zijn echtgenote Stephanie (43) dood?

    In Waregem vond vandaag de reconstructie plaats van de wellnessmoord. Op 3 januari werd Stephanie Demeyere in een villa in Waregem doodgestoken door haar echtgenoot, Mathias D. (43), tijdens een heftige ruzie. Het onderzoek naar deze zaak, waarbij de man later ook nog brand stichtte, werpt vragen op over de achtergrond van hun relatie en het motief. “Een veelheid aan factoren die elkaar tot de fatale feiten versterkten”, klinkt het. Bracht de reconstructie nieuwe zaken aan het licht?
    Waregem
  2. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge