Direct naar artikelinhoud
VoetbalEden Hazard

Real presenteert Hazard voor 45.000 supporters

Real presenteert Hazard voor 45.000 supporters
Beeld AFP

Real Madrid heeft in een nagenoeg vol stadion Bernabéu de nieuwe aanwinst Eden Hazard gepresenteerd. De Belgische international is de grote aankoop van de Spaanse topclub. Real betaalde naar verluidt 100 miljoen euro aan de Londense club Chelsea voor de creatieve spelmaker. Hazard heeft voor vijf jaar getekend bij de club van coach Zinedine Zidane.

Hazard onderging eerst zijn medische keuring alvorens hij zijn contract officieel ondertekende. Vervolgens betrad hij de grasmat van het immense stadion en kreeg daar een bijzonder enthousiast onthaal van de massaal opgekomen fans. Liefst 45.000 supporters waren komen opdagen.

Hazard droeg uiteraard het smetteloze witte tenue van Real, maar droeg nog geen rugnummer. De verwachting is dat hij met nummer 7 gaat spelen. Clublegende Cristiano Ronaldo droeg de 7 tot zijn vertrek naar Juventus, maar sindsdien heeft Mariano Diaz het nummer in handen. Hij zal zijn nummer allicht moeten afstaan, al is de kans ook groot dat hij Real de komende weken verlaat.

Real presenteert Hazard voor 45.000 supporters
Beeld AFP

Kinderdroom

“Hola a todos”, begon Hazard, om nadien in het Frans verder te gaan. “Ik ga Frans praten omdat mijn Spaans nog niet zo goed is. Ik popel om eraan te beginnen en met Real veel titels te winnen. Het was als kind mijn droom en nu ben ik hier. Ik wil van dit moment genieten.”

“We zijn Real Madrid en willen altijd meer titels”, sprak voorzitter Florentino Pérez. “Onze coach Zidane krijgt volgend seizoen een schitterende ploeg. Ik wil het volgende al lang zeggen: Eden Hazard is speler van Real. Ik wil Chelsea ook bedanken, dat deze droom mogelijk maakte. Welkom bij Real, welkom thuis.”

Kinderdroom
Beeld AFP