Amanda Knox in Italië.
Volledig scherm
Amanda Knox in Italië. © AP

Amanda Knox voor het eerst terug in Italië na vrijlating uit gevangenis

De Amerikaanse Amanda Knox, die vier jaar in een Italiaanse cel zat voor de moord op een medestudente, maar uiteindelijk vrijgesproken werd, heeft voor het eerst weer voet op Italiaanse bodem gezet. De vrouw zweerde in 2014 het land nooit meer te bezoeken. Knox breekt die belofte nu om deel te kunnen nemen aan het Strafrechtsfestival in Modena, waar ze als panellid zal optreden. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

5 reacties

  • Wouter Ectors

    5 jaar geleden
    Mensen vormen snel een mening obv mediaberichten, zonder het echte verhaal te kennen. Amanda kwam op haar appartement aan en zag dat de deur open stond. Haar flatgenote bleek vermoord en de openbare aanklager is ervan overtuigd dat jij het hebt gedaan ook als is jouw DNA niet gevonden op/rond het slachtoffer. Je wordt meer dan 50u aan één stuk ondervraagd, ze zeggen dat je hiv hebt (wat niet zo is), sluiten je op in een isoleercel en de media schildert je af als duivel ook al ben je onschuldig.
  • Dirk Daems

    5 jaar geleden
    ik ken het dossier niet maar het is en blijft verdacht... en geen enkel zinnig mens kan hier bevestigen dat ze er niks mee te maken heeft
  • Bert michielsen

    5 jaar geleden
    ik kan alleen maar hopen dat ik nooit in zo een situatie terecht kom. Als je officieel verdacht wordt van moord door het gerecht is je leven sowieso over, of je nu schuldig bent of niet. Want justitie erkent geen gerechtelijke dwalingen, doen ze gewoon niet, in ons land toch niet. En inderdaad, met de hedendaagse media wordt het dan nog eens exponentieel erger gemaakt.
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Ze heeft wel lef. Dat je vrijgesproken wordt door een rechtbank betekent nog niet dat je onschuldig bent. De waarheid weten alleen de betrokkenen, en die zullen zwijgen. Als je het hele verhaal bekijkt, dan blijft er zeker een sterk vermoeden van op zijn minst betrokkenheid bij de moord. Het heeft dus geen zin je pijlen op de media te richten: rechterlijke uitspraken zijn even ongeloofwaardig en beïnvloedbaar door machtige en rijke personen.
  • vangeel guido

    5 jaar geleden
    Karel kijk eens op YouTube hoeveel mensen geld verdienen bij moorden.En ja deze 2 mensen zaten 4 jaar onschuldig in de gevangenis.