N-VA-voorzitter Bart De Wever (l.) en CD&V-voorzitter Wouter Beke (r.)
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever (l.) en CD&V-voorzitter Wouter Beke (r.) © Photo News/Belga

N-VA en CD&V moeten elk 30 mensen ontslaan

De N-VA en CD&V, de Vlaamse partijen die bij de verkiezingen van 26 mei de meeste stemmen hebben verloren, staan voor een zware ontslagronde. De N-VA moet boven op haar parlementsleden 33 voltijdse medewerkers laten gaan, bij CD&V gaat het om een dertigtal. Dat blijkt vandaag uit een navraag van De Tijd.

60 reacties

  • Jan Baroen

    5 jaar geleden
    Waarom miljoenen partijfinanciering? Hun mandaat is betaald en voor de job kiezen ze zelf. Anderen mensen moeten naar de Bank gaan als ze willen investeren, politiekers krijgen jaarlijks miljoenen toegestopt en krijgen bovendien nog een uittredingsvergoeding als ze stoppen. Burgers krijgen de eindjes niet aan elkaar geknoopt, politiekers worden met belastinggeld overgoten.
  • Jaak Denayer

    5 jaar geleden
    Ik onthou enkel dat Nva nog 10,5 Mlj € uit de Belgische staatskas krijgt om wat ...om Belgie kapot te maken. En iedereen vindt dit blijkbaar normaal. Waar in de wereld geeft men geld aan een partij om het land te saboteren ? Juist .. in 1 land.. hier
  • jaak wittouck

    5 jaar geleden
    Elk dertig mensen en toch zal hun werking verder gaan , dus waren er vooraf dertig te veel misschien. Kan het een beetje met minder a u b iedereen moet besparen maar in werkelijkheid is het enkel de werknemer die voor alles en nog wat opdraait.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    En de partijen die winnen kunnen er evenveel aanwerven. Deze die ontslagen worden werkten voor partijen die mochten besturen maar het niet deden. Weg gegooid geld. Die nieuwe werken voor partijen die willen besturen maar niet mogen. Dus ook weg gegooid geld.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    De politici die verantwoordelijk zijn voor de verkiezingsnederlaag behouden gewoon hun zetel maar het voetvolk mag op de blaren gaan zitten.