Dirk Laenen
Volledig scherm
© Dirk Laenen

Trams krijgen straks bijna altijd groen licht met nieuw gps-systeem

Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn willen de doorstroming van de trams verbeteren, zodat ze stipter kunnen rijden en reizigers dus sneller dan vandaag op hun bestemming aankomen. Daarom hebben de twee Vlaamse overheidsbedrijven een openbare aanbesteding uitgeschreven waarin ze op zoek gaan naar een leverancier die een gps-systeem voor trams kan leveren, dat in verbinding zal staan met de verkeerslichten. Dat schrijft Gazet van Antwerpen vrijdag en wordt bevestigd bij De Lijn.

9 reacties

  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    Een pest deze systemen en de oorzaak van nog meer luchtbesmetting door uitlaatgassen en fijnstof uitstoot. Zoals aan het kruispunt Romeinsesteenweg/Tentoonstellingslaan te Jette/Wemmel. Voor de werken een wachttijd van 2 à 3 minuten nu een klein kwartier. Zelfs tijdens de werken aan dit kruispunt verloor men maximum 5 minuten.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Trams en bussen blokkeren verder het verkeer, ze zouden beter over alle auto's op sporen moeten kunnen vliegen!
  • Paul Alix

    5 jaar geleden
    Dan kunnen de trams in onze straat nog harder rijden om van het ene verkeerslicht naar het andere te rijden wat resulteert in meer lawaai.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Als het werkt zoals hun rijtijden aankondiging dan zijn we zalig werkt in alle landen prima behalve in vlaanderen, Ze willen altijd dit gunnen aan een vriend gekoppelde leverancier inplaats het de gunnen aan mensen die er verstand van hebben.
  • Jeaninne Bonduwe

    5 jaar geleden
    Dat kan maar goed zijn voor de gebruikers van de tram. Nu nog deftige en gekuiste trams aan de kust, en het is in orde. Nu zijn het museum stukken die in weken niet gekuist zijn binnenin.