Paul Magnette en Wouter Beke
Volledig scherm
Paul Magnette en Wouter Beke © RTBF / Belga

Voorstel van Magnette voor een noodregering meteen neergesabeld

PolitiekCD&V-voorzitter Wouter Beke is niet te spreken over het idee van PS-kopstuk Paul Magnette om een noodregering voor één jaar te vormen. “Een regering wordt aan tafel gevormd, niet op de radio of tv”, reageerde hij in De Ochtend (Radio 1). Beke riep de PS ook op om het werk van de informateurs niet te bemoeilijken. “Voor zover ik weet is Paul Magnette geen informateur.”

193 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    De voorwaarde om NVA en VB samen te laten regeren is. Samen beslissen en durven doorgaan in feit dat de geldstroom naar de Walen moet stoppen. Dat moeten die beide partijen toch beseffen ? Daarom hebben de mensen op jullie gestemd . De Vlaming moet al decennia gaan werken om de Franstalige te onderhouden. Laat ze zelf hun boontjes doppen. Vlaanderen zal er wel bij varen . En Vlaanderen zal er ook wel bij varen.
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    En toch heeft deze man gelijk ...... We hebben geen enkele bekwame politieker ! Ze zitten allen met een groot ei voor nieuwe verkiezingen ?
  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat men in dit land eens begrijpen dat we met 1 regering voldoende hebben , nu is het enkel maar moeilijk omdat er teveel regeringen (postjes) te vormen zijn. Met 1 regering zal dat veel vlotter gaan ,waarom hebben we 4 ministers nodig voor hetzelfde , vorm een regering met specialisten een econoom als minister van economie enz. Betrek ook de universiteitproffen daarin , geef hen een goede wedde , zal goedkoper zijn dan 70 ministers te betalen in dit land.
  • Bernard Beckers

    5 jaar geleden
    PS staat voor Partie Separatist, ze willen enkel het Vlaams geld en dan moeten we maar zwijgen. Dit kan in Belgie daar de sint-Michiels akkoorden een kluwen van structuren waar politieke mandaten aan vast hangen die enkel de portefeuille van de politici dien en op geen enkele wijze het volk of enige vorm van deugdelijk bestuur. Verantwoordelijkheden zijn eenvoudig af te wimpelen en het is vooral ik eerst ten koste van Belgie dat een duidelijk leiderschap nodig heeft.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Waarom moet er zo dringend een regering zijn? 541 dagen zonder ging toch ook. Maar dan was het ok omdat er nog een extra regeringtje moest verwezenlijkt worden waar nu vnl PS de plak zwaait.