Chernobyl
Volledig scherm
Chernobyl © Instagram

“Heb je dan geen enkel respect?”: ook influencers hebben Tsjernobyl ontdekt en ze krijgen bakken kritiek

De razendpopulaire HBO-reeks Chernobyl heeft de fascinatie voor de kernramp van 26 april 1986 nieuw leven ingeblazen en dat uit zich niet alleen in een explosieve groei van het toerisme. Ook influencers hebben Tsjernobyl ontdekt. En zij krijgen bakken kritiek voor de foto’s die ze posten.

26 reacties

  • Dieter Leemans

    5 jaar geleden
    Erger is dat ze met hun leven zeer achteloos omgaan. Er wordt door de gidsen niet zonder reden op het hart gedrukt niet zomaar ergens heen te gaan, iets te eten of drinken, ergens te gaan zitten en vooral je niet meer bloot te geven dan niet kan verhinderd worden. Paar hier echt geen besef welk gevaar er speelt. Ik heb Tsjernobyl nog op mijn bucketlist staan maar als ik zo iemand tegen kom, sleur ik ze naar Reactor 4 en mag ze daar de gevolgen van haar dwaasheid absorberen. Respect toon je!
  • gregory steeno

    5 jaar geleden
    Deze mensen hun account moest permanent verwijderd worden. Zoek een echte job.
  • Geoffrey Van Laere

    5 jaar geleden
    Johan Goris. En wat als het afval dan lekt in de Noordzee? Moet niet uitgeleggen wat er gebeurt met de stroming zeker?
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    De kerncentrales in Tjernobyl waren van en gans ander type dan deze in de westelijke landen.
  • Tom Michiels

    5 jaar geleden
    Tony Vandermeirsch, Naar Tsjernobyl kan je vanzelf reizen. Je kan tot op enkele honderden meters van de ontplofte reactor. Er is uiteraard nog behoorlijk veel straling en vandaar mag je er niet langer dan een bepaalde tijd blijven maar je kan er naartoe. Tsjernobyl 1,2 en 3 zijn trouwens nog jaren blijven draaien en tot op heden loopt daar volk rond om de nu stilgelegde reactoren op te volgen en te ontmantelen.