Het bekende Hallerbos in Halle.
Volledig scherm
Het bekende Hallerbos in Halle. © Photo News

Studie: “Dosis natuur van twee uur per week geeft enorme boost aan onze gezondheid”

Dat we in de natuur tot rust kunnen komen, is geen geheim. Maar nu plakken wetenschappers ook een aanbevolen tijd op een deugddoend verblijf in het park of in het bos. Vanaf twee uur per week blijken de positieve gevolgen voor onze gezondheid en ons welzijn aanzienlijk. 

6 reacties

  • Pim Pandoer

    5 jaar geleden
    In het artikel: 'Maar volgens White zag de helft van de mensen hun tuin alleszins meer als een opdracht dan als een ontspanning.' Goed gezien van de arbiter. Gazons bv zijn bovendien ecologische woestijnen en moesten verboden worden. Voor wanneer de anti-gazon partij?
  • Charlotte Van Dorpe

    5 jaar geleden
    Of: diegenen die zich al goed voelen gaan automatisch meer de natuur opzoeken dan iemand die zich niet goed voelt. En het in de natuur zijn, is niet de oorzaak van het zich goed voelen maar het gevolg. De kip en het ei, wat was er eerst?
  • Bart Warnez

    5 jaar geleden
    Een regelrecht pleidooi voor de betonstop! We moeten de laatste stukjes natuur niet verkavelen en de open ruimte tot bij de mensen brengen.
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    @ Hans Anders: als iedereen gaat 'in de natuur' gaat wonen, schiet daarvan niets over en krijg je huisje, huisje, huisje en overal beton. Als men de bewoning in kernen concentreert, krijgt de natuur meer plaats en moet je gewoon even de woonkern uitwandelen of -fietsen om alleen nog natuur te zien.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    Zoals een tuin omringd door veel groen zoals druivenranken, een hoogstam fruitboom voor de schaduw, luie zetel, interessant boek, vogelgefluit en laat dan de boeren dan maar dorsen.....