Vrouwen van IS-strijders met hun kinderen tijdens hun deportatie van het Al-Hol kamp in Syrië.
Volledig scherm
Vrouwen van IS-strijders met hun kinderen tijdens hun deportatie van het Al-Hol kamp in Syrië. © EPA

Het debat: moet ons land kinderen van IS-strijders terughalen?

België heeft een principieel akkoord gesloten met de Koerdische autoriteiten over het overbrengen van zes kinderen van IS-strijders uit Syrische gevangenkampen. Wat denk jij? Moeten we deze kinderen redden of vormen ze een te groot gevaar voor onze samenleving? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat mensen met een uitgesproken over het thema ervan vinden.

48 reacties

  • andre tetaert

    5 jaar geleden
    kost een massa geld die we wegnemen uit ons sociaal bestel terwijl de verantwoordelijken de miljoenen dollar die ze kregen lekker aan het opsouperen zijn ..zelfs in ons land ..schandalig..
  • De Metsler Marc

    5 jaar geleden
    Ginder blijven punt, als ze kunnen vluchten en moorden moeten ze nu niet komen bleiten om naar hier te komen , en als ze hier zijn zitten die vol haat dus mogen we ons verwachten aan aanslagen , ze zouden beter onze eigen kinderen helpen. En gelijk altijd doen de politiekers hun zin maar vragen of doen nooit een referendum bij de bevolking , weeral een bewijs dat het de linkse tjeven zijn. Dank zij onze blauwe Waalse graaier maar hij kan ze bij hem binnenpakken.
  • Walter Thomassetti

    5 jaar geleden
    Waarom moeten deze kinderen steeds in België worden opgevangen? Ze hebben 2 nationaliteiten, dus voor mij mogen zij gerust in het land van hun andere nationaliteit worden ontvangen. Het zal daar evenwel niet lukken. Neem niet het risico dat zij zich later tegen ons gaan keren. Onze cultuur wordt nu al door hun geloofsgenoten uitgespuwd. Bezint eer je begint.
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Er wordt met de burgers totaal geen rekening gehouden. Men doet gewoon alsof de burgers niet bestaan. Thans weet men heel goed dat er totaal geen draagkracht is bij de burgers. Dan is men zeer verwonderd dat de bevolking gedegouteerd is van de politiek!
  • Shirley De Ryck

    5 jaar geleden
    Zullen we niet eerst gaan zorgen voor kinderen die het hier heel slecht hebben, want daar wordt met geen woord over gerept. Zorg eerst voor de kinderen in België voordat je kinderen van over de grens gaat helpen. Dat is mijn gedacht