Boris Johnson.
Volledig scherm
Boris Johnson. © EPA

Boris Johnson past voor tv-debat: “Het zou toch maar een kakofonie worden”

Boris Johnson, de topfavoriet om Theresa May op te volgen als Brits premier en leider van de Conservatieve partij, gaat niet in op de uitnodiging van Channel 4 voor een televisiedebat met zijn vijf rivalen nu zondag. Hij vreest dat het een "kakofonie" zou worden, zegt hij aan de BBC. Aan een debat dat de Britse openbare omroep dinsdag organiseert -na de tweede stemronde- wil hij wel deelnemen.

5 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Als Johnson het haalt komt er een Eton boy, een oerconservatief en een aartsopportunist aan de macht. Een erg pientere indruk maakt hij ook al niet. Dat wordt nog lachen.
  • Freddie Lamers

    5 jaar geleden
    Engeland ... een mooi voorbeeld van hoe politici werken. Maanden bakkeleien met elkaar. Het nooit eens zijn met elkaar. Verwijten over en weer. En vervolgens na het aftreden van May een schertsfiguur als Johnson naar voren schuiven. Klaar voor de volgende ronde zeveren en steggelen tot in de treure.
  • ray monty

    5 jaar geleden
    UK betaald nog altijd meer dan ze terug ontvangen: Financiële EU-balans voor het Verenigd Koninkrijk in 2017: Totale bestedingen van de EU in het VK: 6,326 miljard euro Totale EU-bestedingen in % van het bruto nationaal inkomen (bni) van het VK: ,28% Totale Britse bijdrage aan de EU-begroting: 10,575 miljard euro Britse bijdrage aan de EU-begroting in % van het bni: 0,46% dus GB doet altijd winst
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    typisch , omdat hij geen geldige en doorslaande argumenten heeft om wederwoord te bieden aan de realiteit van een brexit .Hij is bang dat zijn leugens en bedrog zullen uitkomen , net zoals bij trump en farage die ook de burgers misleiden met hun leugens
  • jayse abdul

    5 jaar geleden
    Als hij een TV debat nog niet aandurft, dan gaat die man beweren dat die met top EU onderhandelaars aan tafel gaat zitten en zijn zin krijgen. De Engelsen zijn een beetje de weg kwijt onder invloed van grote broer USA.