Kinderen van voormalige IS-strijders in al-Ayadiya, Irak.
Volledig scherm
Kinderen van voormalige IS-strijders in al-Ayadiya, Irak. © Reuters

Het debat: moet ons land kinderen van IS-strijders terughalen? Dit is jullie mening

België heeft een principieel akkoord gesloten met de Koerdische autoriteiten over het overbrengen van kinderen van IS-strijders uit Syrische gevangenkampen. Moeten we deze kinderen redden of vormen ze een te groot gevaar voor onze samenleving? Eerst lieten we onze experts aan het woord. Nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.

42 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Kinderen zijn de verantwoordelijkheid van de ouders en niet van de Belgische staat. De ouders hebben ervoor gekozen, jammer voor hun kinderen.
  • philippe decock

    5 jaar geleden
    Kinderen tot een jaar of 7 , dat zijn nog kinderen. Vanaf hogere leeftijd zijn ze al vatbaar voor extremisme. De groep die men nu terughaalt zijn halfvowassenen en zelfs 1 van 18j. Men gebruikte zelfs tieners in de strijd in Syrie , ook als zelfmoordterroristen.
  • Marc Baert

    5 jaar geleden
    Kinderen zijn onschuldig. Als de fam geen fundamentalisten zijn , Naar de fam. In het andere geval Nieuwe naam en naar adoptie gezin . Maar kinderen zijn en blijven onschuldig. En kijken geval per geval . Zeker degenen die spuwen op onze waarden nooit meer binnen laten Sommige relegie bestrijd democratie . En dat beseffen weinigen.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Gezien de zeer slechte levensomstandigheden in die kampen, vind ik NU dat die kinderen naar een betere plek moeten kunnen. Maar zonder de moeders en/of de vaders natuurlijk. Die moeten terecht staan voor hoogverraad.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Naar de bevolking wordt nooit geluisterd, waarom dan onze mening geven.