Rechter Caroline M. op een receptie. Foto midden: het Vlinderpaleis, het Antwerpse justitiepaleis. Foto rechtsonder: in de Museumstraat botste de rechter tegen een container. Foto rechtsboven: in de nabijgelegen Graaf Van Hoornestraat schampte ze twee geparkeerde wagens.
Volledig scherm
Rechter Caroline M. op een receptie. Foto midden: het Vlinderpaleis, het Antwerpse justitiepaleis. Foto rechtsonder: in de Museumstraat botste de rechter tegen een container. Foto rechtsboven: in de nabijgelegen Graaf Van Hoornestraat schampte ze twee geparkeerde wagens. © rv - kds - Google Street View

Tuchtprocedure gestart naar dronken rechter (57) die wegvlucht na ongeval

Het gerecht is een tuchtprocedure gestart naar de Antwerpse correctionele rechter Caroline M. (57). Ze zat woensdag dronken achter het stuur en knalde tegen een container en enkele geparkeerde wagens op het Antwerpse Zuid. Ze pleegde daarop vluchtmisdrijf en werd pas op de Ring onderschept door de politie.

142 reacties

  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    mevrouw heeft een voorbeeldfunctie, daar heeft ze zelf voor gekozen en daar wordt ze ook zeer royaal voor betaald. Dronken rijden is verwerpelijk, vluchtmisdrijf laag bij de gronds, en dat x2? En dat voor een rechter? Hopelijk zijn de collega's voor haar even streng als voor een ordinaire burger die zo zwaar in de fout gaat. Dit had veel slechter kunnen aflopen.
  • Francois Van Mol

    5 jaar geleden
    Hier zé !!! God de vader die een voorbeeld functie heeft. Die de pretentie heeft over anderen te oordelen en te veroordelen. Het is blijkbaar zelf niet in staat zich te gedragen.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    "Ontslag wegens zware fout" en zonder opzegvergoeding noch behoud van pensioenrechten zou een gepaste sanctie zijn. Maar vermoedelijk zal het toch een "ons kent ons" lichte "sanctie" zijn, magistraten onder elkaar...
  • Johan De Clercq

    5 jaar geleden
    Och ja op 3 maand van haar pensioen.... Snel opnemen en met 5700 € in de maand lekker genieten in de Provence.... Er zijn 2 soorten belgen : dure en goedkope.....
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Ik wil wedden! Een “normale” persoon had zeker een nacht in de cel moeten doorbrengen. Haar brengen ze naar huis! Dit verdwijnt ongetwijfeld in de doofpot. Schade word door de stad betaald, en zij verliest geen euro in wedde! En dan staan die soms zo te roepen in de rechtbank! Zattefles! Maarja, als je gratis sterke drank krijgt. En ze moesten verbieden dat een vrouw met een SUV rijd!!