© Photo News

Afperser die vrouw bedreigd met mes wordt geïnterneerd

Rechter Erika Colpin heeft de internering bevolen van een twintiger uit de regio van Heist-op-den-Berg, die vorig jaar een vrouw bedreigde met een mes en geld eiste.

LDN

Dokter Roose wees in zijn rapport aan de rechtbank op het laag iq van beklaagde Y.S. en benadrukte dat hij niet in staat is om zijn eigen daden te beheersen. Een gevaar voor iedereen dus en daarom laat de rechter S. interneren.

Op 14 oktober vorig jaar, drong hij met valse sleutels een woning binnen in Heist-op-den-Bergen had de bewoonster vastgegrepen. “Met een mes op de keel diende het slachtoffer geld te geven. De dader is toen gevlucht met 40 euro. Deze man is een gevaar voor de maatschappij en daarom volg ik dokter Roose om deze man te interneren”, zei de openbare aanklager.

Het slachtoffer had de moed om in de rechtbank te komen getuigen. “Het is niet de eerste keer dat hij zo iets doet. Wij zijn zwaar geschokt en u zal wel begrijpen dat wij ons niet meer veilig voelen in ons eigen huis. Dat is een verschrikkelijk gevoel”, gaf de vrouw met veel emoties de rechter nog mee.

Meester Coel, die S. verdedigde had begrip voor wat het slachtoffer kwam vertellen en bood zijn verontschuldigingen aan voor wat is gebeurd. Aan de burgerlijke partij werd 400 euro morele- en materiële schade toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER