De Noorse olietanker Front Altair na de vermoedelijke aanval in de Golf van Oman.
Volledig scherm
De Noorse olietanker Front Altair na de vermoedelijke aanval in de Golf van Oman. © AFP

“Teheran roept Britse ambassadeur op het matje”

De ambassadeur van Groot-Brittannië in Iran is gisteren op het matje geroepen bij het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Iran pikt het niet dat Londen het land beschuldigt achter de aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman te zitten. Dat meldt het Iraanse persagentschap Irna.

8 reacties

  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Het is oorverdovend stil vanuit de Europese landen , behalve natuurlijk Engeland, dat ook in de oorlog met Irak is meegestapt met de oorlogszuchtige Amerikanen ...
  • Lucas Janssen

    5 jaar geleden
    Doet me denken aan de "reden" om in Irak binnen te vallen, de Britten waren toen ook onmiddellijk bereid om mee te doen
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Twee landen staan nog op het lijstje die moeten buigen of barsten, n.l. Noord Korea en Iran, omdat ze nog niet afhankelijk zijn van de wereld-bank en niet naar hun pijpen dansen. Gaat het niet door onderhandelingen, dan maar door oorlog te voeren. Banken verdienen goed als er ergens oorlog gevoerd wordt en de aandeelhouders van de wapenindustrie verdienen er ook goed aan, dus nu en dan oorlogje voeren dikt de geldbeugel aan. Dat er dan mensen het leven moeten laten nemen ze er met glimlach bij.
  • WILLIAM TAELMAN

    5 jaar geleden
    Verdacht zaakje kan mij niet voorstellen dat Iran die risico’s zou nemen , ze weten ook dat ze in de gaten worden gehouden
  • Joël Gevers

    5 jaar geleden
    Door hun oorlogszuchtig beleid heeft Amerika groepen zoals al qaida, isis, ... op hun geweten. En wat veroorzaken ze? Niks dan chaos in de landen waar ze oorlog hebben gevoerd. Hopelijk schaart de VN zich niet achter de niet betrouwbare info van de Amerikanen. En natuurlijk gaan de Britten en Saoudi-Arabië mee in het verhaal. Er staat teveel op het spel. De Britten willen hun handelsverdrag niet in het gedrang brengen na een brexit.