Journaliste Inge Stiers legt de zelfgemaakte vegaburgers op de grill. Houden ze het of niet?
Volledig scherm
PREMIUM
Journaliste Inge Stiers legt de zelfgemaakte vegaburgers op de grill. Houden ze het of niet? © Carline Vandercruyssen

Vleesvervangers op de rooster: vegetarisch en barbecue, gaat dat samen?

Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, maar in de zomer blijft het verleidelijk om die barbecue vol te stouwen met steak en worst. Toch kan het anders. Het nieuwe kookboek ‘De Vega Optie’ biedt genoeg vleesloze alternatieven om meer dan één tuinfeestje te bouwen. Alleen, zijn die wel zo snel te bereiden en zo smakelijk als een brochette op de grill? Wij deden de test.

13 reacties

  • Kristof Lanslots

    3 jaar geleden
    Nee dat gaat niet, want zoals je kan zien verbrand kartonpulp heel snel op de barbecue, je kan hem er misschien wel mee aanmaken.
  • Philip Meys

    5 jaar geleden
    Jos Denos. Veganisten stoppen niet met vlees eten omdat ze het niet lusten. Ze stoppen ermee omdat ze geen dierenleed willen. De meesten ook voor het milieu en gezondheid. Ik dacht trouwens dat iedereen dat wel begreep ondertussen. Blijkbaar niet dus. Wetende dat er een degelijk alternatief is (een nieuwe smaak moet je trouwens tijd geven) maakt opzettelijk kiezen voor slachten wel zeer sadistisch en egoïstisch.
  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    @jos Denos ik ben gek op vlees maar eet het bewust al enkele jaren meer wegens dierenleed. Maar eerlijk als ik kip aan het spit ruik komt het water me nog steeds in de mond en toch weersta ik de verleiding. Maar zoals ik al zei ieder doet wat hij wil. Mijn man eet ook nog vlees maar niet meer elke dag en dat is nou net het mooie ervan als we mensen kunnen overtuigen om enkel maaltijden met vlees te vervangen met groenten dan zijn we al een hele stap dichter bij minder dierenleed.
  • Jos Denos

    5 jaar geleden
    Wat ik zo raar vind is dat de veggies er alles aan doen om hun gerechten op vleesgerechten te laten lijken. Terwijl je zou denken dat zij net geen vlees lusten???+
  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    Ieder legt op zijn BBQ wat hij wil. Vlees, vis of veggie, als het maar smaakt en plezant is.