AP
Volledig scherm
© AP

Boeing geeft fouten toe bij fatale vliegtuigongelukken Indonesië en Ethiopië

De CEO van Boeing geeft toe dat het bedrijf fouten heeft gemaakt bij de vliegtuigongelukken met de 737 Max in Indonesië en Ethiopië waarbij in totaal 346 mensen omkwamen. Een veiligheidslampje deed het meer dan een jaar niet, maar Boeing meldde niets aan de toezichthouders.

5 reacties

  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Hoe komt het dat het management van Boeing nog altijd geen ontslag genomen heeft? Waarom is er zelfs geen vraag tot ontslag ? Bijna 350 mensen zijn gestorven (vermoord? ) door fouten van het bedrijf. Als morgen een groep voetgangers op een zwart kruispunt aangereden wordt met doden en gewonden tot gevolg wordt om het ontslag van de minister geschreeuwd. Een CEO blijft zitten zelfs als het bedrijf rechtstreeks verantwoordelijk is voor 350 doden.
  • censor

    5 jaar geleden
    Nogmaals een oude gezegde: gierigheid bedriegt de wijsheid...een controlelampje kost amper iets, maar twee crashes als oorzaak een kapot lampje overtreft alles.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Wat mij raar overkomt is dat er over de hele wereld ganse vloten van dergelijke toestellen stof staan te vergaren! dat maatschappijen vliegentuigen moeten huren of vluchten afschaffen! Wie zal dit allemaal betalen? Hopelijk Boeing! Een normaal bedrijft zou al lang de boeken moeten toe doen met zo'n probleem! Zij moeten over een enorme hoeveelheid geld beschikken of helpt de Trump administratie?
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Het was de fout van een defect lampje??? Een vliegtuigcockpit is geen Iphone en piloten moeten kunnen terugvallen op volledig manuele bediening zonder veel hocus pocus. Er zijn al te veel ongelukken gebeurd met zogenaamd veilige automatische systemen waartegen piloten het gevecht verloren omdat ze er niet van los geraakten.
  • freddy vandercruyssen

    5 jaar geleden
    Winstbejag primeert en belangenvermenging met de US luchtvaartregulator, oud design dat conflicteert met opgefokte motoren,en het initiële ontwerp had jaren geleden al problemen met vleugelkleppen en staartdeel, ook toen crashten toestellen...