Didier Reynders (l.) en Johan Vande Lanotte bij de koning.
Volledig scherm
Didier Reynders (l.) en Johan Vande Lanotte bij de koning. © BELGA

Koning verlengt opdracht informateurs tot 1 juli

Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders gingen vandaag opnieuw naar het Paleis in Brussel om er bij koning Filip een tweede keer verslag uit te brengen over hun opdracht in het kader van de zoektocht naar een nieuwe federale regering. Koning Filip heeft de opdracht van de informateurs verlengd tot 1 juli. Vande Lanotte en Reynders hopen dat er in oktober een begroting voor volgend jaar op tafel kan liggen. Zo niet, dan zal de gewone burger daarvan de dupe zijn.

91 reacties

  • Daniel Meuleman

    5 jaar geleden
    Wat heeft die koning zich eigenlijk te bemoeien met de verkiezingen? Hij is op geen enkele manier verkozen door het volk maar ons opgedrongen en die man mag zich moeien met democratisch verlopen verkiezingen.
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Eigenlijk mr. Pointcarré, is er al confederalisme. Elke regio heeft eigen specifieke bevoegdheden. Er zijn gewoon nog een aantal nationale bevoegdheden, zoals binnenlandse en buitenlandse zaken en het belangrijkste: de SZ. Niet dat Vlaanderen in de domeinen waar ze alle bevoegdheden heeft het zo goed doet, eerder matig, als ik Knack mag geloven.
  • Dirk Pype

    5 jaar geleden
    Doe er gerust nog 8 maanden bij.
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    Voor mij hoeft er geen regering te komen. Het gaat beter zonder regering vind ik. Met de volgende verkiezingen zou het het hek van de dam wel eens kunnen zijn. Het is precies of we leven tegenwoordig in de moderne jaren dertig !
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Toch ben ik ervan overtuigd dat het merendeel van de Vlaamse burgers WEL confederalisme wil! Moest dit niet geweest zijn , dan had NVA zeker niet de sterkste partij gebleven. Ook al hebben ze stemmen moeten inboeten, toch blijven ze de sterkste. Men zou hierin misschien eens een referendum kunnen uitschrijven? Ze zullen het niet durven omdat ze weten dat dit nefast zal worden.