Leiders onder elkaar: Van Aert schudt de hand van gele trui Fuglsang.
Volledig scherm
PREMIUM
Leiders onder elkaar: Van Aert schudt de hand van gele trui Fuglsang. © Photo News

Nu kent ook de rest van het peloton Wout van Aert

DauphinéHet werd op de slotdag in het Critérium du Dauphiné nog een kleine lijdensweg voor Wout van Aert (24). Zestien minuten na de Nederlandse ritwinnaar Dylan van Baarle liep hij dan toch veilig binnen als eindwinnaar van de groene trui. Van Aert is de revelatie van deze Dauphiné, en niet alleen voor de Belgen.

10 reacties

  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Als men ziet wat die veldrijders, WVA, MVDP, KH, TA en ik vergeet er nog een paar waarschijnlijk, allemaal gedaan hebben dan komt dat omdat ze heel veel weerstand hebben door in de cross een uur tegen of in het rood moeten fietsen en kunnen ze met een gerichte uithouding training vrij(?) gemakkelijk mee in een wedstrijd tot 200 km en de top WVA en MVDP zelf tot 300 km.
  • Johan Maddens

    5 jaar geleden
    Wout moet zeker geen keuze maken , op de weg of het veld . Kan het allebei .Enkele deze winter hebben ploegproblemen hem parten gespeeld , en ook een beetje te zwaar . Alhoewel hij toch 17 maal tweede werd met deze problemen .Wout is al een aantal kilootjes kwijt en ziet er stralend uit , ik verwacht hem dan ook zeer sterk de komende winter .
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Mooi van Van Aert. Trainer Lambrecht doet het goed met hem, maar ik hoop wel dat hij het WK meerijd, omdat de omloop zeer goed binnen zijn mogelijkheden ligt, Een parcours voor punchers en we hebben er nu 4 hele goede : Van Avermaet-Gilbert-Dylan Teuns en WVA. Geen enkel nationaal team heeft zoveel kanshebbers als wij voor deze omloop. Rik Verbruggen ziet dat goed.
  • Patrick Wallaert

    5 jaar geleden
    Dat hij de laatste dag ziek zijnde ( maag en darmklachten ) toch uitreed getuigd van zeer veel karakter . De meesten zouden er de brui aan gegeven hebben, zie o.a. Kruyswijck, Yates e.a. . Die hadden allebei ook een klassement te verdedigen maar gaven toch op . Chapeau Wout , krijg nog meer en meer respect voor je .
  • Cyriel Van den Eede

    5 jaar geleden
    Ieder zijn meug, maar mocht ikWout zijn ik liet het veldrijden aan anderen over. Hij heeft daar niets meer te bewijzen en kan op de weg meer dan zijn streng trekken. In alle geval een dikke proficiat !