Beeld ter illustratie: werkzoekenden op een jobbeurs.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: werkzoekenden op een jobbeurs. © Legreve

Nergens in eurozone raken vacatures zo moeilijk ingevuld als in België

In het eerste kwartaal waren op honderd banen in ons land er 3,6 vacant. Nergens elders in de eurozone hebben werkgevers zoveel moeite om vacatures in te vullen, blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor statistiek Eurostat.

37 reacties

  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Als je solliciteert ben je of te oud geen juiste diploma geen ervaring te hoge diploma of te duur te jong. Geef iedereen de kans en leidt mensen op met een beetje begeleiding komen mensen heel ver. Geef ze zicht op vast werk ipv interim en tijdelijke contracten jaren aan een stuk.
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Oost- en West-Vlaanderen: Het is zelfs moeilijk om iemand met een technische achtergrond te vinden. Lage werkloosheid in deze regio heeft ook zijn prijs.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    ik ben 50plusser spreek Nederlands, Frans en Engels en zoek administratief werk. Wie wil me?
  • annie smith

    5 jaar geleden
    In welk land betaalt de overheid je hypothecaire lening 3 jaar lang als je werkloos wordt? Gratis verzekering gewaarborgd inkomen Vlaanderen. Je moet wel goed de regeltjes kennen, maar daar zullen de juiste personen wel van op de hoogte zijn. Een serieus cadeautje. Wie zou dan zo gek zijn om tijdens die periode weer te gaan werken aan 1400 euro per maand? En zo zijn er nog wel een reeks andere voordelen.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    WG's krijgen genoeg geschikte en heel werkwillige kandidaten over de vloer maar voor niets gaan de zon niet op. Ga het extreem stellen maar tegenwoordig willen ze een Master voor de afwas te doen 80u/week en liefst gratis + ego strelen... 't is bij de meesten een en al arrogantie. Hoe sommigen zich gedragen tijdens een gesprek...Godcomplex. En een kleine tip voor de WG, als je jaarlijks 20% of meer personeelswissel hebt ligt dat niet aan uw WN's maar aan u. Ja u wordt ook gewikt en gewogen.