N-VA-voorzitter Bart De Wever met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en onderhandelaars voor die partij Barbara Pas en Chris Janssens.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en onderhandelaars voor die partij Barbara Pas en Chris Janssens. © Photo News

N-VA en Vlaams Belang praten over onderwijs en sociale zekerheid: “Niet enkel voor de vorm”

N-VA en Vlaams Belang hebben zaterdag een drie uur durend gesprek gevoerd over concrete voorstellen voor de eventuele vorming van een Vlaamse regering. Aan bod kwamen punten als het onderwijs, de beperking van de sociale zekerheid voor nieuwkomers en het terugdringen van subsidies voor allochtone verenigingen. In hoeverre dat allemaal tot een eventueel regeerakkoord zou kunnen leiden, blijft echter hoogst onzeker. 

55 reacties

  • danny janssens

    5 jaar geleden
    Zij die zich 'echte Vlamingen' noemen maak jullie geen illusies. Confederalisme komt er nooit en hoe sterker NVA en VB worden, hoe kleiner de Vlaamse vertegenwoordiging in de federale regering zal zijn. Dat is alles wat jullie zullen bereiken.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Dave Janssens, de spijker op de kop. Een confederaal België is als een koppel waarvan de ene de andere niet meer kan zien of ruiken en in alles ruziën, maar wel in hetzelfde huis blijven wonen en van plan zijn om nog vele zakelijk overeenkomsten te sluiten. Wie de krankzinnigheid daar niet van inziet, moet zich laten nakijken of onderwerpen aan een gewetensonderzoek. @Chris Devlaeminck, wanneer gaat de 'strategie' van BDW eindelijk eens vruchten afwerpen?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Gewoon allemaal theater. Of er komt geen regering en nieuwe verkiezingen. Of er komt een federale regering waarin de N-VA het communautaire terug voor 5 jaar in de diepvries steekt, in het 'belang van het land'..
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch gebruik uw verstand? Confederalisme is de splitsing van het land punt andere lijn (ALLES wordt gesplitst) of gaat u 'separatistische' partijen vertrouwen in deze misschien? Er zijn andere alternatieven voor een meer werkbaar België. Wat niet kan is van twee walletjes eten. Je bent Belg of je bent het niet een confederaal België kan niet en zal nooit bestaan.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Leofar Koninckx, vergeet dat. 1.Dewinter is de levensverzekering van het VB. Slechts een minderheid van de VB'ers wil dat hij een stap opzijzet.-2.Zelfs al smijt Van Grieken alle hardliners uit zijn partij, over wat komt er dan volgens jou een akkoord? Dat Bart en Tom samen een ijsje gaan eten of de Vlaamse Leeuw zingen? De Wever haat het VB tot in het diepst van zijn ziel. Het VB was het enige wat in de weg stond om de Napoleon van Vlaanderen te worden.