getty images
Volledig scherm
© getty images

Rommelig huis bezorgt ouders het meeste stress: 4 tips van de opruimcoach

Uit een onderzoek van childcare.co.uk bij meer dan 4.000 ouders blijkt dat naast een gebrek aan slaap het vooral een rommelig huis is dat hen het meeste stress bezorgt. Wij vroegen opruimcoach Tina Favache om raad.

2 reacties

  • Hanne Vlaeminck

    5 jaar geleden
    Hoeveel speelgoed hadden jullie, Carlos? ging uw moeder werken? Kijk eens wat een gemiddeld kind nu heeft? 85 % van het speelgoed komt hier van de grootouders, die tegen onze wil in telkens opnieuw de grootste rommel kopen, en de kinderen meeslepen naar kermissen en daar nog meer brol zorgen en de ouders willen overtroeven bij Kerst en verjaardagen. En dàt zijn dan diegenen die de meeste kritiek hebben dat het huis onordelijk is.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Het hoeft niet spik en span te zijn, er wordt tenslotte geleefd in een huis, maar verbaast me vaak wat een rotzooi men vaak in huis heeft. Wij zijn met 9 kinderen opgegroeid, maar ons huis was altijd netjes, nu met twee kinderen heeft men vaak moeite om het huis te ordenen/schoon te houden. Begrijp dat helemaal niet, en wil dat ook niet begrijpen.