epa
Volledig scherm
PREMIUM
© epa

Waarom familie vermiste Théo niet zomaar toegang kan krijgen tot zijn WhatsApp-berichten

“Alstublieft, laat ons de inhoud van zijn WhatsApp-gesprekken zien.” Dat riep de familie van Théo Hayez, de vermiste Belg in Australië, gisteren op. Geen evidente vraag, zo blijkt, want Whatsapp en andere Facebooken zijn niet geneigd mee te werken. “Alleen als er een onmiddellijke dreiging is, wil er nog wel eens iets bewegen”, zegt onderzoeksrechter Philippe Van Linthout.  

13 reacties

  • Robbert Thys

    5 jaar geleden
    Luc, inderdaad. Zo makkelijk is het! Je moet het alleen hier bij de lokale provider geregeld krijgen dat je het nummer op een nieuwe SIM kaart krijgt. Wat geen probleem zal zijn, indien je de factuur ook op hetzelfde adres krijgt. Vervolgens reset je jouw Google passwoord, kan je inloggen met Whatsapp, en whatsapp zal zelf alle gesprekken zelf terug plaatsen op je nieuw toestel (als de functie aanstond).
  • Robbert Thys

    5 jaar geleden
    Indien de GSMnr nog actief is, kunnen ze deze opnieuw aanvragen. Dan is het gewoon een kwestie van Whatsapp terug installeren op een andere GSM en hopen dat de backup in Goolge cloud aan stond...
  • Marleen Vanbrabant

    5 jaar geleden
    Robbert, dan kan iedereen zomaar de simkaart van een ander aanvragen. Ook daar geldt privacy. Er zijn grenzen aan hoor. Bovendien, als het dan in de cloud is, kunnen zij het ook lezen. Ik geloof het trouwens niet,d at het niet kan worden gelezen.
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Privacy heeft volgens mij minder rechten dan de veiligheid van iemand. Stel dat er in zo'n bericht staat waar ie naartoe is, of dat ie afgeperst werd en uiteindelijk ontvooerd blijkt te zijn of vermoord? En dat ze via de berichten die persoon nog hadden kunnen terugvinden? Dus het leven van die persoon is minder waard dan z'n privacy? Wat heb je aan privacy als je dood bent? Niks. Belangrijke info moedwillig achterhouden is belemmering van een onderzoek en is strafbaar.
  • monique bolen

    5 jaar geleden
    Ik ben niet een persoon die niet kan zonder gsm of fb, maar onlangs stond de pc aan en er verscheen een foto van een bijna 3j overleden persoon die vriendschap vroeg, ik vind dit niet kunnen en dan heb je in deze zaak waarschijnlijk heel belangrijke tijd verloren omdat Whatsapp niet wil of kan meewerken.