Een van de “bewijzen” van de Amerikanen dat Iran achter de aanval op een van de olietankers zit.
Volledig scherm
Een van de “bewijzen” van de Amerikanen dat Iran achter de aanval op een van de olietankers zit. © EPA

Europese Unie schaart zich niet zomaar achter Amerikaanse beschuldigingen tegen Iran

De lidstaten van de Europese Unie blijven op de vlakte over de verantwoordelijkheid voor de aanslagen die vorige week twee olietankers in de Golf van Oman hebben getroffen. Ze positioneren zich dus niet zomaar in het zog van de Verenigde Staten, die net als Groot-Brittannië Iran met de vinger wijzen.

7 reacties

  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    Een oorlog in Iran heeft veel meer gevolgen voor Europa dan voor de VS. Dus zeker goed om 2x na te denken. Daarbij je eens afvragen wie het meeste baat heeft bij dit incident....dan is het verhaal van Iran, dat dit opgezet spel is van de VS niet meer zo ver gezocht.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Nog de VS nog het VK kunnen bewijzen tonen. Een Latijns spreekwoord zegt:"In dubio pro reo". Maar ze willen blijkbaar kost wat kost Iran de grond in boren. Het zelfde verhaal: Huawei. We hebben de indruk dat er een kleine groep van regeringshoofden het gezag over de gehele wereld wil overnemen. En dat kan nooit goed aflopen!
  • johan debue

    5 jaar geleden
    Eindelijk zouden ze dan toch wakker schieten en niet alles geloven.
  • Geert Talloen

    5 jaar geleden
    Ik geloof nooit dat Iran een oorlog zou willen/kunnen beginnen. Dat is pure zelfmoord. Er is van alles tekort. Ze rijden nog met auto's van 40 j geleden (Peugeot 405), torenhoge inflatie. Een taxirit van 8 km kost 2 Euro.
  • censor

    5 jaar geleden
    Zijn ze zo snugger om dat te geloven die EU ?Gefingeerd, zo klaar als pompwater van die Amerikanen....zijn die zo naïef dat iedereen dit gelooft ?